Çorlu Belediye Başkanı tutuklandı

Güncelleme Tarihi:

Çorlu Belediye Başkanı tutuklandı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 24, 2008 22:11

Haberin Devamı

Çorlu Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatı ile ‘Ruhsat operasyonu’ kapsamında 4 gün önce gözaltına alınan ve bu sabah savcılığa sevk edilen 16 sanığın sorgusu tamamlandı.

Çorlu Cumhuriyet Savcılığı’ndaki sorgudan sonra şüphelilerden Vedat Akyol tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Diğer şüpheliler ile tutuklama istemiyle mahkemeye gönderildi. Mahkemedeki sorgularından sonra Çorlu Belediye Başkanı CHP’li Altan Ersin, ‘suç işlemek için örgüt kurmak, ihaleye fesat karıştırmak, irtikap’ suçlarından, Belediye Başkan yardımcıları Soner Demir, Hüseyin Alan, eski Fen İşleri Müdürü tamer Tuncel, İmar Müdürü Nurten Genç, Satınalma Müdürü Murat Pekcen, Park Bahçeler’de görevli Necdet Demirel, Temizlik İşleri Müdürlüğü’nde görevli Bedri Atanoğlu, Nihat Şencan, Mehmet Karaca, Hasan Tezcan ise ‘suç işlemek için kurulan örgüte üye olmak, irtikap, ihaleye fesat karıştırmak’ suçlaması ile tutuklandı.

Haberin Devamı

Mahkeme Çorlu Belediyesi Özel Kalem Müdürü Gültekin Dölkenli, Park Bahçeler Müdürü İsmet Çanakçı’yı 5 bin YTL kefaletle, Mali Muşavir Şinasi Turan, Celal Durgut’u ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bıraktı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!