Çorlu belediye başkanı gözaltında

Güncelleme Tarihi:

Çorlu belediye başkanı gözaltında
Oluşturulma Tarihi: Haziran 21, 2008 07:08

Çorlu'nun CHP'li Belediye Başkanı Altan Ersin bugün evinde ‘İhaleye fesat karıştırmak’, ‘irtikap’ ve ‘zimmet’ suçlamalarıyla gözaltına alındı. Yüzlerce polisin koruması altında Belediye Başkanlığı'na götürüldü. Adeta teşhir edildi.

Haberin Devamı

YAKA PAÇA GÖZALTINA ALINDI...

TEKİRDAĞ’ın Çorlu İlçesi'nde 4 yıldır Belediye Başkanı olarak görev yapan CHP’li Altan Ersin ile birlikte Belediye Başkan Yardımcıları Soner Demir, Hüseyin Alan, Özel Kalem Müdürü Gültekin Görkenli ile birlikte 7’si belediye çalışanı olmak üzere toplam 13 kişi, ‘İhaleye fesat karıştırmak’, ‘irtikap’ ve ‘zimmet’ suçlamasıyla polis tarafından gözaltına alındı.      

Edirne Belediye Başkanı CHP’li Hamdi Sedefçi’nin ‘Su ihalesine fesat karıştırmak, organize suç örgütü kurmak ve rüşvet’ suçundan tutuklanmasının ardından bugün saat 11.45’te Çorlu Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatı ile Çorlu Belediye Başkanlığına ‘Ruhsat’ adı verilen operasyon düzenlendi. Operasyon kapsamında Çorlu Belediye Başkanı Altan Ersin, İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından Emlak Konutlarında bulunan evinde gözaltına alındı ve belediyeye götürüldü. 

Haberin Devamı

Belediye Başkanı Altan Ersin’in evinde gözaltına alındığı sırada, diğer ekipler Çorlu Belediyesi'ne baskın düzenledi. Operasyon kapsamında Başkan Ersin ile birlikte Belediye Başkan Yardımcıları Soner Demir, Hüseyin Alan, Özel Kalem Müdürü Gültekin Görkenli, İmar Müdürü Nurten Genç, Eski Fen İşleri Müdürü Tamer Tuncel, eski Satın Alma Müdürü Murat Pekcan, Elektrik Mühendisi İsmet Çanakçılı, Celal Durgut, Şinasi Turhan, Vedat Akyıl ile birlikte heniz kimliği açıklanmayan 2 kişi olmak üzere toplam 13 kişi gözaltına alındı.

Operasyonun ardından Çorlu Belediyesi önünde geniş güvenlik önlemleri alan polis, bir süre belediyeye giriş çıkışa izin vermedi ve işlemler durduruldu. Polisin Çorlu Belediyesi'nde yaptığı 3 saatlik araştırmanın ardından çok sayıda evrak ve bilgisayara el konuldu. Polis nezaretinde belediyeden çıkartılan Başkan Ersin, “Bu bir siyasi komplodur. Gerçekler ortaya çıkacak” dedi.

Daha sonra ekip otosuna bindirilen CHP’li Belediye Başkanı Altan Ersin, Sedat Uysalcan Sağlık Ocağı'nda gözaltına alınan Belediye Başkan yardımcıları ile birlikte sağlık kontrolünden geçirildi. Sağlık kontrolünün ardından gözaltına alınan 13 kişi sorgulanmak üzere Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz hafta belediye binasında basın toplantısı düzenleyen Belediye Başkanı Altan Ersin, Çorlu Cumhuriyet Başsavcısı Orhan Çetingül’ü Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'na ‘Görevini kötüye kullandığı’ gerekçesiyle şikayet etitğini ve Asliye Hukuk Mahkemesi'ne kendisine hakarette bulunduğu gerekçesiyle tazminat davası açtığını söylemişti.

TAPU VE VERGİ MÜDÜRÜ DE TUTUKLU

Çorlu'da son iki ayda Vergi Dairesi ve Tapu Müdürlüğü'nde de yapılan operasyonlarda da aralarında müdürlerin de bulunduğu bazı kişiler tutuklandı.

Çorlu Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 28 Nisan tarihinde yaptığı ‘Veren 06’ adlı operasyonda Çorlu Vergi Dairesi Müdürü Murat Çetin Adıgüzel ile birlikte toplam 13 kişi rüşvet suçlamasıyla gözaltına alındı. Sorgularından sonra adliyeye sevk edilen sanıklardan Vergi Dairesi Müdürü Murat Çetin Adıgüzel, muhabebeci Nuri K., ilçede manavlık yapan İsa B., ile İstanbul’da Mali Müşavir olarak görev yapan Ayhan T. tutuklanarak cezaevine konuldu.

Haberin Devamı

Çorlu Tapu Müdürlüğü'nde 9 Mayıs sabahı başlatılan ‘Mekan’ adlı rüşvet operasyonunda, Tekirdağ İl Jandarma Komutanlığı ekipleri 15 kişiyi gözaltına aldı. Sorguları tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edilen sanıklardan Tapu Müdürü Ömer Yılmaz, Nihat Gençoğlu, Aysun E., Fatma Ö., Aysun Y., Mustafa G., Atilla B., Mehmet A., Mehmet Y., Muharrem G., ve Mehmet T., Büyükçekmece Tapu Müdürü Ali Günal, emlakçılar Şemsi Turan ile Reşat Odunkıran olmak üzere toplam 14 kişi tutuklandı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!