"Çöpçüler Kralı" seçildi

Güncelleme Tarihi:

Çöpçüler Kralı seçildi
OluÅŸturulma Tarihi: Nisan 07, 2012 15:23

PENDİK Belediyesi, usta sanatçı Kemal Sunal anısına, en hızlı süpürgeci yarışması düzenledi. Otuz ekibin katıldığı yarışmada dereceye giren ekiplere ödülleri Pendik Belediye Başkanı Kenan Şahin ve sanatçının eşi Gül Sunal tarafından verildi.

Haberin Devamı

Sahildeki paten alanında düzenlenen etkinliğe Pendik Belediye Başkanı Kenan Şahin, merhum sanatçı Kemal Sunal’ın annesi Saime Sunal, eşi Gül Sunal ile çok sayıda vatandaş katıldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile 29 ilçe belediyesinin bünyesinde çalışan süpürgeciler, en hızlı olmak için birbirleriyle yarıştı. Belirli miktarda atığın döküldüğü kulvarlarda yarışan ekipler, 3 dakika içinde rakiplerinden daha hızlı süpürmeye ve atıkları geri dönüşüm kutusunda toplamaya çalıştı.

YARIÅžMADAN FOTOÄžRAFLAR

Yarışma sırasında ünlü sanatçı Kemal Sunal’ın "Çöpçüler Kralı" ile "Åžark Bülbülü" filmlerindeki ezgiler ve ÅŸarkılar çalındı. Yarışmayı ilgiyle izleyen ünlü sanatçının annesi Saime Sunal, oÄŸlunun ÅŸarkılarını dinlerken gözyaÅŸlarını tutamadı.   Â

Pendik Belediyesi’nin merhum eşi Kemal Sunal’ın anısına böyle bir etkinlik düzenlemiş olmasının kendilerini gururlandırdığını söyleyen Gül Sunal, "Sanatçıların unutulmaması bizleri gerçekten çok sevindiriyor. Umarım böyle etkinlikler artarak devam ettirilir" diye konuştu.

ŞAHİN : ÖNCE KİRLETMEMEYİ ÖĞRENELİM

Yarışmayı Gül Sunal ve Saime Sunal ile birlikte izleyen Pendik Belediye Başkanı Kenan Şahin, şehirleri şehir yapan birçok faktörden en önemlisinin temizlik olduğunu belirtti. Vatandaşları temizlik konusunda duyarlı olmaya çağıran Kenan Şahin sözlerine şöyle devam etti:

"Bir şehir için en önemli şeydir temizlik. Bir şehir için baraj sorusudur temizlik. Temizlik gece gündüz çalışmayı gerektirir. Bizler bunu yapıyoruz. Ama vatandaşlarımızdan bir isteğimiz var. Önce kirletmemeyi öğrenelim. Bu konuda gerekli özeni gösterirsek, çevremizin nasıl değiştiğimi çok kısa süre içinde anlarız."

ÖDÜLLER VERİLDİ

Yarışmada birinciliği İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekibi, ikinciliği Güngören Belediyesi ekibi, üçüncülüğü de Şile Belediyesi ekibi kazandı. Birinci süpürgeciye 8, ikinciye 6, üçüncüye de 4 cumhuriyet altını hediye edildi.

Ödülleri Pendik Belediye Başkanı Kenan Şahin ile Gül Sunal verdi. Yarışmaya katılan ancak dereceye giremeyen tüm ekiplere madalya ve sertifika verildi.

TEK KADIN SÜPÜRGECİ KADIKÖY’DEN

Yarışmanın tek kadın süpürgecisi Aysel Kabuk, dereceye girmek için uğraşacağını söyledi. Kadıköy Belediyesi’nde 9 yıldan beri çalıştığını 3 çocuğu olduğunu hatırlatan Aysel Kabuk, "Umarım yarışmayı kazanırım" diye konuştu. Ancak, Aysel Kabuk dereceye giremedi.

Yarışmanın ardından Ergin Gürkey Perküsyon Atölyesi, izleyicilere küçük bir konser sundu. Grubun, çöp kutuları ile süpürge saplarını kullanarak ortaya çıkardığı ezgiler hayli ilgi çekti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!