Çöpçatan çetesinden ‘Mutluluk tuzağı’

Güncelleme Tarihi:

Çöpçatan çetesinden ‘Mutluluk tuzağı’
Oluşturulma Tarihi: Ocak 21, 1999 00:00

Haberin Devamı

Denizli'nin Bekilli İlçesi'nde 11 erkek, kendilerini Azeri ve Rus kızlarıyla evlendirmeyi vaat eden çeteye milyonlarca lira kaptırdı.

MUTLU bir yuva hayali kuranlara, güzel Azeri ve Rus kadınları gösterip paralarını aldıktan sonra kaçan şebeke can yaktı. Bu tuzağa çok sayıda kişi düşerken, sadece Denizli'nin Bekilli İlçesi'nden 11 kişi, jandarmaya başvurarak 'mutluluk tuzağı' kuran kişilerce dolandırıldıklarını söyledi. Bekilli'nin Kutlubey Beldesi'nden 61 yaşındaki Abdullah Ece, mutluluk tuzağının son kurbanı oldu.

Oğluna almıştı

Ayağı aksak olduğu için 32 yaşındaki oğlu Süleyman Ece'ye kız bulamayan Abdullah Ece, Irlıganlı Beldesi'nden Bayram Karaman'ın 250 milyon lira karşılığında yardım teklifini kabul etti. Iğdır'ın Gence Köyü'nden 34 yaşındaki Feride Soylu'yu getiren Bayram Karaman, 150 milyon lira peşin, 100 milyon liralık da açık tarihli senet aldı. Karaman, gelin adayı Feride'yi Ece ailesine teslim edip ayrıldı. Nikâh işlemleri sürerken, Feride 5 gün sonra ortadan kayboldu. Oğlunun mürüvvetini görme umudu kursağında kalan Abdullah Ece, çare ararken, geçen hafta beldeye gelen Abdullah Bayram ve üç arkadaşı, polis olduklarını belirterek borcu ödemesi için Karaman'ı tehdit etti.

Üçüncü gün kayboldu

Bekilli İlçesi'nde 6 ay önce de 75 yaşındaki Osman Önal, mutluluk tuzağına düştü. Evlenmek için eş arayan Osman Dede, 500 milyon lirayı gözden çıkararak, adını bile bilmediği bir kişinin hazırladığı tuzağa düştü. Azeri İlay Fatma'nın evine getirildiğinde coşku ve heyecana kapılan Osman Önal'ın mutluluğu 3 gün sürdü, terk edildiğinde yıkıldı. Jandarmaya başvuran Önal, düştüğü durumun utancını yaşadığını söyledi. Jandarma yetkilileri, bölgede aynı yöntemle dolandırıcılık yapan şebekenin peşine düştü. Sadece Bekilli'de 11 kişinin başvurduğunu belirten yetkililer, dolandırılan çoğu kişinin de utandığı için şikâyetçi olmadığını belirttiler.

Para ödenince gelin kaçıyor

ŞİKÁYETÇİ olanların ifadesinden, mutluluk tuzağını hazırlayanların birden fazla kişiden oluştuğu, faaliyet alanlarını da genişlettikleri belirlendi. Soruşturma sonunda çete elemanlarının Denizli ve çevresinde özellikle özürlü, yaşlı, ikinci evlilik girişimi gibi nedenlerle gönlünce eş bulamayanları hedef seçtikleri anlaşıldı. Çete elemanlarının, bu kişilerin listesini hazırlayarak, küçük yerleşim yerlerinde tüccar rolüne girip planlarını uyguladıkları ifade edildi.

Senet yapıyorlar

Anlaşma sonucu paranın büyük bölümünü alan kişiler, kalanı için de senet yaparak güven veriyor. Tezgâh, paranın tamamı tahsil edildikten sonra gelin adayının bir başka kurban için kaçırılmasıyla sona eriyor.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!