Concorde'un ünlü müşterileri korktu

Güncelleme Tarihi:

Concordeun ünlü müşterileri korktu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 27, 2000 00:00

Haberin Devamı

Sinema, müzik ve spor dünyasının ünlü yıldızlarıyla güçlü işadamları ve politikacılar, 6500 sterlin (6.2 milyar lira) gidiş dönüş ücreti ödeyerek Londra-New York arasında Concorde'la mekik dokuyorlar. Concorde'a binmek ünlüler için statü simgesi.

CONCORDE ile en sık seyahat edenlerin başında gelen ünlü İngiliz yıldızı Joan Collins, Paris'teki kazadan sonra Concorde'a binmeye tövbe etti. Tuvaletlere yakın olmak için uçakta ön kabinin en arkasındaki iki koltuğu ayırtan 67 yaşındaki yıldız, yeni Taş Devri filminin Londra'daki galasında ‘‘Galaya gelirken feci kazayı öğrendim. Birkaç gün önce kanatlardaki çatlakları duyduğumda Concorde'a bir daha binip binmemekte tereddüt ediyordum. Kazayla birlikte kesin kararımı verdim. Üç hafta önce Concorde ile uçmuştum. Normalde Concorde ile uçarım ama, bir süre Concorde‘u kullanmayacağım’’ diye konuştu.

STATÜ SEMBOLÜ

Concorde ile seyahat ünlülerin statü simgesi haline gelmişti. 1976 yılındaki ilk uçuşundan sonra Concorde, sinema ve spor yıldızlarını, süper modelleri ve dünyanın en güçlü işadamlarını taşıdı. Medya imparatoru Rupert Murdoch’un taksi gibi kullandığı Concorde'a her binişinde inişe geçmeden önce rafadan yumurtasını sipariş ettiği öğrenildi. Londra'dan New York'a tek yön gidiş ücreti 3500 (3.4 milyar lira), gidiş-dönüş fiyatı 6500 sterlin (6.2 milyar lira) olan Concorde, bugüne kadar en emniyetli uçak sayılıyordu. Gelgelelim, Paris trajedisi, süperstarların süpersonik jet ile aşklarını sona erdirdi. Daha dört gün önce ünlü aktör Richard Gere, Paris'te Concorde'a binerken görüntülendi.

ÜNLÜLERİN TERCİHİ

Concorde'un sürekli müşterisi olduğu anlaşılan İngiltere Kraliçesi Elizabeth'in de ilk sıradaki koltuklarda seyahat ettiği kaydedildi. Teknik Direktör Sir Alex Ferguson da takımı Manchester United'ı 150 bin sterlin ödeyerek 1999 yılı Mayıs ayında Barcelona'daki Avrupa Kupası finaline götürmüştü. Concorde ile 300 kereden fazla uçan ünlü TV sunucusu David Frost'un 1.4 milyon sterlin bilet parası ödediği hesaplandı.

Tenis yıldızı Andre Agassi, süpermodeller Cindy Crawford ve Claudia Schiffer Concorde müdavimleri arasında. İngiltere eski Başbakanları Margaret Thatcher, John Major, milyoner şarkıcı Madonna ile aynı koltukları ayırtıyorlar ama rezervasyonlar karışmıyor. Küba Devlet Başkanı Fidel Castro bile, Concorde ilk defa 1997 yılında ülkesine indiğinde uçağı merak etti. Amerikalı süperstar Diana Ross, Concorde'a binmeden önce Londra Heathrow Havalimanı'nda üzerine aramaya kalkışan görevli ile atıştı.

Paul McCartney ve Cliff Richard sorunsuz uçtular ama 1997 yılında Elton John'un bindiği New York'a giden Concorde, Atlantik üzerinde bir motoru arıza yapınca Kanada'da Halifax şehrine zorunlu iniş yaptı yaptı. Rock yıldızları kardeşler Noel ve Liam Gallaghar, Oscar adayı Kate Winslet dışında Ana Kraliçe de 85. doğum yıldönümünü kutlamak için Concorde ile uçtu. İki yıl önce tüm İngiliz Milli Takımı, Concorde ile Dünya Kupası için Fransa'ya gitti. İngiltere Başbakanı Tony Blair ve bakanlarının da Concorde'u tercih ettikleri biliniyor.

VELİDEDEOĞLU'DA MÜDAVİMLERİNDEN

İşi gereği sürekli Avrupa ve ABDarasında mekik dokuyan ünlü reklamcı Alinur Velidedeoğlu ve Cine 5’in patronu Erol Aksoy da Concorde’un müdavimi...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!