Çölde arabanız bozulursa...

Güncelleme Tarihi:

Çölde arabanız bozulursa...
Oluşturulma Tarihi: Ekim 04, 1997 00:00

Haberin Devamı

Kuş uçmaz, kervan geçmez bir çölün ortasında arabanız bozulsa ne yapardınız? Arabanın arızası ile uğraşırken karınızı yoldan geçen bir kamyon şoförüyle en yakın lokantada sizi beklemesi için nderebilirsiniz örneğin. Aman, sakın böyle bir şeye kalkışmayın Breakdown (Tuzak) işte tam da böyle gelişiyor. Jeff (Kurt Russel) böyle bir çözümü uygun görüyor fakat daha sonra karısını lokantada bulamıyor. işin ilginç yanı daha sonra kamyon şoförü karı kocayı hiç görmediğini iddia ediyor. Polise de gerçeği kabul ettiremeyen Jeff için bundan sonra yapacak tek bir şey kalıyor. Karısını bulmak ve olayı çözmek.

Jonathan Mostow'un yönettiği Tuzak, sıradan bir adamı kanunun işlemediği bir yere, insan ruhunun derinliklerine götüren bir film.

Güneybatı Amerika'nın harap ve merhametsiz mekanlarının fazlasıyla kullanılmasıyla bir western havası taşıyan Tuzak, insanların evden uzak, bilmedikleri bir yerde, medeniyetin ve onları koruyacak polislerle kurallar olmadığı zaman hissettikleri rahatsızlığa işaret ediyor.

Filmin çekimleri son 40 yılda 400'den fazla yapıma ev sahipliği yapmış Moap, Utah'ta gerçekleştirildi. Filmin inanırlığını arttıran en büyük etken, her rolün adamı Kurt Russell'ın oyunculuğuyla, bu psikolojik gerilimde medeniyetten uzak kalma paranoyasını izleyiciye derin bir şekilde hissettirmesi.

Issız çöl dekorunda farklı bir polisiye filmi Tuzak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!