Çoksesli Çocuk Korosu

Güncelleme Tarihi:

Çoksesli Çocuk Korosu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 23, 1998 00:00

Haberin Devamı

Çarşı Mağazaları, geleneksel çocuk şenliğini, bu kez farklı kutluyor. Konser, koro ve baleyi biraraya getirerek günümüzle geleceğin sanatçılarını sahnede buluşturuyor. 26 Nisan'da Lütfi Kırdar'da yapılacak olan şenlik kapsamında genç solist, vokalist ve dansçıların yanı sıra İDSO Çok Sesli çocuk Korosu da yer alacak.

Doğa sevgisi

Oba Makarna, kültür ve sanat faaliyetlerine bir yenilik daha kattı. Tüm ilkokul öğrencilerinin doğaya sahip çıkma, doğayı koruma bilincini geliştirmeye katkı için resim yarışması düzenledi.

Sezon açıldı

Türkiye temsilciliği Sporting tarafından yürütülen O'Neill, yaz sezonunu açtı. Üstelik tüm O'Neill koleksiyonunun aynısı, çocuklar içinde tasarlanıp satışa sunuldu. T-Shirt, sweat shirt, short, bermuda, bikini, ayakkabı, şapka, cüzdanlar... Aynı koleksiyonun yetişkinler için de hazırlandığı gözönüne alındığında, bir ailenin büyüklü küçüklü aynı tarz, hatta aynı model giysi ve aksesuarları kullanması oldukça ilginç ve sevimli görünüş yaratacağa benziyor.

Sporting yine bu sezon, çocukların caddelerdeki özgürlük ve tenis kortlarındaki coşkularını, beklentilerini ve hayallerini gerçekleştiriyor. Prince'in 6-14 yaş arası çocuklar için tenis raketleri bulunuyor. Inline skate ile kaymak için de Oxygen markası, Sporting tarafından Türkiye'ye getirildi.

Mothercare atakta

Kısa süre öncesine kadar İstanbul'da iki mağazası olan Mothercare, Bakırköy Carousel, İzmir Alsancak ve Adana Carrefour'da üç yeni mağazaya daha sahip oldu. Mothercare, 2000 yılına kadar mağaza sayısını 12'ye çıkarmayı hedefliyor. Kışluk ürünlerde indirimin bu ay sonuna kadar sürdüğü mağazalarda, 1998'in yaz modası bebeklere sunuldu bile. Mothercare'nin en yeni ürünü ise Sleepright Mattresss. Bebekler için üretilmiş bu şilte, vücut sıvılarını emerek bebekten uzaklaşmasını sağlayan bir dokumadan yapılmış.

Çocuklara bilgisayar

Futurekids, çocuklara ve yetişkinlere bilgisayar eğitimi veren, uluslararası bir eğitim sistemi. Merkezi Los Angeles'ta bulunan Futurekids, 72 ülkede, 3 bin okulda bilgisayar eğitimi yapıyor. Türkiye'deki faaliyetlerine 1994'te başladı ve İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya ve Bursa'daki 20 merkezde, 50 okulda eğitim veriyor. Futurekids, çocukların kendilerini ifade etmede ve problem çözmede bilgisayarı etkin bir araç olarak kullanmalarını öğretmek ve bilgisayarların gücü ile kendi hayatlarını daha iyi yönetmelerini sağlamayı hedefliyor.

Çocuk marketi

Zeynep Giyim, çocuklarla ilgili herşeyi biraraya getirdi. Dünya ve Türkiye'nin önde gelen markaları, bir hipermarkette 0-14 yaş arasındaki çocukların tüm ihtiyaçlarını karşılayacak. pedagog öğretmenlerin eşliğinde bebek oyun bölümü, otoparkla rahat alış veriş imkanı sağlayan hipermarket, Güneşli'de.

Capitol’de 23 Nisan Şenliği

Capitol Alışveriş ve Eğlence Merkezi, 23 Nisan Çocuk Bayramı'nı dopdolu bir programla kutluyor. Bu program çerçevesinde ünlü pop sanatçısı Ayşen, son klibini Vidowall'de çocuklarla birlikte seyredip resimlerini imzalayacak.

Dün başlayan bugün ve yarın sürecek şenlik boyunca çocukları giriş kapısında çeşitli masal karakterleri karşılayacak. Tahtabacak ve akordeonla çocuk şarkıları seslendiren bir müzik grubu, keman ve gitar çalan gezici müzisyenler, katlarda gezerek çocukları eğlendirecek. Profesyonel animatörler eşliğinde çocuk yarışmaları, illüzyon, mim ve jonglör gösterileri ve Güncel Pop Müzik Orkestrası'nın seslendireceği şarkılar Capitol'e neşe saçacak. Çocuk Öyküleri yazarları ve şairler kitaplarını imzalayacak.

Sokak çocuklarından sergi

1-30 Nisan tarihleri arasında Marmara Üniversitesi Haber Ajansı işbirliğiyle, Sokak Çocukları Gönüllüleri Derneği yararına ‘‘Bu Çocuklar Bizim’’ adlı bir fotoğraf sergisi de sürüyor. Ayrıca derneğe bağlı yurtlarda kalan çocuklara Capitol sinemalarında film izlettirilecek.

23 Nisan'da Yeni Ufuklar Koleji, Özel Doğan Koleji, Semiha Şakir İlköğretim Okulu ve Özel Toprak İlköğretim Okulu öğrencileri koro, bale, tiyatro ve jimnastik gösterileriyle şenliğe katılıyor.

Capitol, şenlik kapsamında 8-12 yaş grubu çocukların katılacağı bir şiir ve öykü yarışmasına da yer veriyor. Çocuklar, yarışmalara her iki dalda bir ya da birden fazla şiir ve öyküyle katılabiliyorlar. Şiir yarışmasının konusu ‘‘Barış’’. Şiir yarışmasına katılan eserlerin son teslim tarihi ise, 23 Nisan 1998. Yarışmanın ödül töreni 10 Mayıs Anneler Günü'nde ünlü bir sanatçının katılımıyla gerçekleşecek.

Öykü yarışması

Son teslim tarihi 10 Mayıs 1998 olan ‘‘Barış’’ konulu öykü yarışmasının seçici kurulu, Nezihe Meriç, Orhan Duru, Konur Ertop, Adnan Özyalçıner ve Fatih Erdoğan'dan oluşuyor. Babama Öykü Yarışması'nın ödül töreni ise, 21 Haziran Babalar Günü'nde, Barış Manço'nun katılımıyla Capitol'ün zemin katında gerçekleştirilecek. Manço, halen atv televizyonunda yayınlanan ‘‘Adam Olacak Çocuk’’ yarışmasını da Capitol'ün zemin katında düzenleyecek ve programında birkaç şarkısına da yer verecek.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!