‘Çok eşli’ vekile öğrenci gelin

Güncelleme Tarihi:

‘Çok eşli’ vekile öğrenci gelin
Oluşturulma Tarihi: Ekim 25, 2023 07:00

“Üç eşli milletvekili” olarak tanınan Yeniden Refah Partisi Konya Milletvekili Ali Yüksel, bu hafta dördüncü kez evlenmeye hazırlanıyor. Gelin adayı üniversitede psikoloji bölümü üçüncü sınıf öğrencisi.

Haberin Devamı

74 yaşındaki milletvekili Ali Yüksel, 28 Ekim Cumartesi günü, Ankara’da Hâkimevi Tesisleri’nde dördüncü kez dünya evine girecek. Resmi nikâhlı ilk eşinin vefat ettiğini, diğer iki eşinden anlaşmalı ayrıldığını anlatan Yüksel, “İkinci eşimle sadece imam nikâhımız vardı. Üçüncü eşimle de resmi nikâhlıydık, 2018’de anlaşmalı ayrıldık. Vekil seçildiğim sırada basında ‘Üç eşli’ diyorlardı, ama ben ‘hiç’ eşliydim” dedi.  

GELİN ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİ

Yüksel, Hürriyet’e yaptığı açıklamada, gelin adayının bir üniversitede psikoloji bölümünde üçüncü sınıf öğrencisi olduğunu açıkladı. Eşinin eğitimi ve çalışma olasılığı konusunda da Yüksel, “Üniversiteyi bırakmasını istemem, tamamlasın. Okumaktan zarar gelmez. Çalışma konusunu istişare ederiz. Evimizin mutluluğuna mani olacak hiçbir şeye ne o teşebbüs eder ne ben müsaade ederim” diye konuştu. Cumartesi resmi nikâh da kıyılacağını, bunun öncesinde herhangi bir evlilik sözleşmesi düşünmediklerini belirten Yüksel, “Sözleşme yok, manevi sözleşmemiz yeterli” dedi. Yüksel, şunları söyledi:

Haberin Devamı

ÜÇÜ DE DEĞERLİ KADINLARDI

“Üç eşimin üçü de birbirinden kıymetli, değerli kadınlardı. Üçü bana sekiz evlat verdi. Ben inancıma aykırı bir iş yapmadım. Beni eleştirenlerden daha dürüst yaşadım. Aralarında adil davranmaya çalıştım; zaman ayırmaktan tutunuz, maddi paylaşıma kadar. Ben Müslümanım ve onu doğru öğrenip, doğru yaşamaya çalışıyorum.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!