Çocuklarını kendi mi öldürdü

Güncelleme Tarihi:

Çocuklarını kendi mi öldürdü
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 22, 2008 16:33

AFYONKARAHİSAR'ın İscehisar İlçesi Çalışlar Köyü'nden Fatma Akkuş'un, şeker hastası olmayan kızı Yeter'i insülin iğnesi yaparak öldürmeye teşebbüsten tutuklanması, hayatta olmayan diğer çocuklarını da aynı şekilde öldürmüş olabileceği şüphesi karşısında köylüleri şaştı kaldı.

Köylüler, Fatma Akkuş ve eşinin iyi geçindiğini, kavga ettiklerini bile duymadıklarını belirtti. Çalışlar'daki komşuları Akkuş'un kayınvalidesinin şeker hastalığı nedeniyle her gün yaptığı insülin iğneleriyle şifa bulduğunu görünce, ‘bir hastalığa iyi gelen ilaç başka hastalığı da iyileştirir’ mantığıyla çocuklarına da iğne yapmış olabileceğini savundu.

Afyonkarahisar’ın İscehisar İlçesi’ne bağlı Çalışlar Köyü’nden Fatma Akkuş’un 13 yaşındaki kızı Yeter'e şeker hastası olmadığı halde insülin iğneleri yaparak ağır biçimde hastalanmasına yol açtığı belirlendi. Hasta kıza Afyonkarahisar'daki hastanelerde teşhis konulamayınca Ankara'daki Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi. Ameliyat edilmesi için Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edilen Yeter Akkuş'un kanında yüksek oranda insüline rastlayan doktorlar, zihinsel gelişimi yavaşlayan çocukla konuşunca, annesinin insülin iğnesi yaptığını belirleyerek savcılığa bildirdi. Fatma Akkuş, kızı Yeter'i öldürmeye teşebbüs suçlamasıyla 30 Mayıs'ta Ankara'da tutuklanarak cezaevine gönderildi. Fatma Akkuş'un ölen diğer çocuklarının da insülin verilerek öldürülüp öldürülmediğinin araştırılması için Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunuldu.

Yaklaşık 2 aydır Fatma Akkuş'un köyde görünmediğini belirten Çalışlar köylüleri, aynı dönemde kayınvalidesinin de öldüğünü söyledi. Büyük bir şok yaşanan ve herkesin neler olup bittiğini birbirine sorduğu köydeki vatandaşlar, Fatma Akkuş'un cinayet işleyecek yapıda biri olmadığını iddia etti. Ailenin çok fakir olduğunu belirten akrabaları Emin Kaplan, Fatma ve Mehmet Akkuş çiftini ‘Aşırı sessiz ve sakin’ olarak tanımladı. Kaplan, “O kadın böyle cinayet işleyecek bir durumda değildi. Tahmin etmiyoruz ki çocuklarını öldürsün. Çocuklarıyla epey ilgilenirdi” dedi. Fatma Akkuş'un yakın köylerden birinden gelin geldiğini söyleyen Emin Kaplan, diğer çocukları ölünce Akkuş çiftinin, çocuklarının köyde hastalandığını düşünüp Afyonkarahisar'a göç ettiğini belirtti. Ancak Mehmet Akkuş'un iş bulamaması üzerine geri geldiklerini söyleyen Emin Kaplan, “Bence kaynanasına iyi gelen bu iğneleri çocuğa da iyi gelir belki diye yapmıştır. İlaç ilaçtır diye düşünmüştür. Cahil insan bunlar çünkü” dedi.

ÇOK İYİ BİR KADINDIR

Ailenin yıllardır komşuları olduğunu anlatan Halil İbrahim Ekici ise ömür boyu hapis istenen Akkuş’un çok iyi bir kadın olduğunu söyledi. Cinayet işleyebilecek ya da insan öldürebilecek bir düşünceye sahip olmayacağını vurgulayan Ekici, olayı duyunca kadına çok acıdıklarını da söyledi. Tüm yaşananları fakirliğe bağlayan Ekici, Akkuş ailesinin çalışmak için hep köy dışında yaşadıkları işler bittikçe döndüklerini kaydetti. Akkuş ailesini ‘Hep perişanlardı’ diye anlatan Halil İbrahim Ekici, çocukları iyileşsin diye şehire göç eden Mehmet Akkuş’un bir ara Afyonkarahisar’da bir un fabrikasında bekçilik yaptığını belirtti. Akkuş ailesinin kısa bir süre sonra parasızlıktan geri döndüğünü de anlatan Ekici, Akkuş ailesiyle yıllardır komşu olduklarını, bir kez bile kavgalarını duymadığını söyledi.

Akrabaları Ahmet Kaplan da Akkuş ailesinin geçimini zor sağladığını belirtti. Ailede bireyler arasında geçimsizlik olmadığını iddia eden Ahmet Kaplan, diğer çocukların hastalıktan öldüğünü, hepsinin de cenazesine gittiğini söyledi. Kaplan, cinayete hiç ihtimal vermediğini de sözlerine ekledi. Akkuş çiftinin en sonuncusu 4 yaşında bir erkek olan 4 çocuğunun mezarları köy mezarlığında bulunuyor. Çalışlar halkı, çiftin hayatta olan kızı Yeter'i ise hiç tanımadıklarını çünkü Afyonkarahisar'da büyüdüğünü söyledi.
Köyden 3 kilometre kadar uzaktaki bir mermer fabrikasında işçi olarak çalışan Mehmet Akkuş gazetecilerle konuşmayı kabul etmedi.

EN ÇOK OĞLANIN ÖLÜMÜ SARSTI

Çocuklarını insülin iğnesi yaparak öldürmekle suçlanan Fatma Akkuş'un, nüfus bilgilerine göre 4'ü kız 5 çocuğu oldu. Mehmet Akkuş'un 20 gün önce ölen annesi Şükriye Akkuş'un adı verilen ilk çocuk Şükriye Akkuş, 1993 yılında doğdu, 2002 yılında 9 yaşında öldü. İkinci çocukları Yeter Akkuş, 1995 yılında dünyaya geldi. Ankara'da tedavi olurken annesinin insülin yaptığı belirlenen 13 yaşındaki Yeter, savcılık kararıyla Ankara Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'na yerleştirildi. Ailenin 3'üncü çocuğu Sabriye 1996 yılında doğdu, 2001 yılında 5 yaşında öldü. 2000 yılında doğan Gül Akkuş ise aynı yıl henüz bebekken öldü.

Akkuş çiftinin 4 kız çocuktan sonra 2003 yılında doğan oğulları Osman Gazi ise 2007 yılında 4 yaşındayken öldü.

Akkuş çiftinin kızları Afyonkarahisar Zübeyde Hanım Doğum ve Çocuk Bakımevi'nde dünyaya geldi. Son çocuğu erkek olan Fatma Akkuş, Eskişehir Osman Gazi Üniversitesi Hastanesi'nde doğurduğu oğluna üniversitenin adını verdi. Akkuş çiftinin yakınları, onları en çok 4 kız çocuktan sonra dünyaya gelen oğullarının ölümünün üzdüğünü söyledi.

GEREKİRSE MEZARLAR AÇILIR

Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcı Vekili Fırat Sürücü, Fatma Akkuş hakkında ‘olası kast ile kızını öldürmeye teşebbüs' suçlamasıyla başlatılan soruşturmayı Ankara ve İscehisar Savcılıklarının yürüttüğünü söyledi. Sürücü, yetkili makamların izni ve gerek görmesi halinde, soruşturmanın seyri doğrultusunda ölen çocukların mezarlarının açılması yoluna gidilebileceğini söyledi. İscehisar Cumhuriyet Savcısı Cuma Özelce ise olayla ilgili gerekli soruşturmanın başlatıldığını bildirdi. Başsavcı Özelce, “Olaydan haberdar olur olmaz gerekli işlemleri başlattık” demekle yetindi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!