Çocukları salanları biliyoruz

Güncelleme Tarihi:

Çocukları salanları biliyoruz
Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 2009 00:00

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, terör örgütü lideri Abdullah Öcalan’ın cezaevi koşullarının düzeltilmesi için başlatılan eylemlerin demokratik açılım çalışmalarını etkilemeyeceğini söyledi.

Haberin Devamı

Atalay, önceki gün Başbakan Tayyip Erdoğan ve MGK üyesi bakanların katılımıyla yapılan zirvede alınan kararlarla ilgili olarak özetle şunları söyledi:

303 tutuklama 

20 Kasım’dan bugüne kadar bin 562 kişi gözaltına alındı, 363 kişi mahkemeler tarafından tutuklandı. Çocuklarımızın bir eline taş, diğer eline para vererek sokağa salanları, kuru sıkı tabancaları birilerinin eline tutuşturup provokasyon peşinde olan zihniyeti de çok iyi biliyoruz. Her olay tek tek analiz edilmekte, kimin kim olduğu, kimin neyi niçin yaptığı, arkasında kimlerin olduğu iyi bilinmektedir.

Türk’le görüştüm 

Parti kapatılma olayından iki gün sonra (Ahmet) Türk’ü telefonla aradım, davet ettim. ‘Geçmiş olsun’ dileklerimi ilettim. Bazı arkadaşlarımız da vardı. Basına yansıyan şeyler konuşulmadı. DTP’nin konumuyla ilgili bizim parti olarak özel bir görüşmemiz olmadı. İstifa dilekçesi verip vermeme kararı kendilerinindir. Eğer verirlerse de bunun Meclis’te oylanması gerekir. O zaman parti yönetimimizin bir kararı olacaktır.

Kardeşlik projesi

 Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi’nin amacı, terörü ve onun beslendiği olumsuz zemini ortadan kaldırmaktır. Son zamanlarda bir tasfiye kavramı kullanılıyor bazı kesimlerce, doğrudur. Biz terörü tasfiye etmek için uğraşıyoruz, amacımız odur. Ayrımcılıkla Mücadele Kurulu’nun oluşturulması, İnsan Hakları Kurulu Yasası ve Bağımsız Kolluk Şikayet Komisyonu kurulmasına yönelik düzenlemelerin Meclis’e gönderilmesi konusunda çalışmalarımıza hız vereceğiz. Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı kurulmasına ilişkin tasarının bir an önce yasalaşması konusunda da gayret gösterilecektir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!