Çocuklara sanal tuzak

Güncelleme Tarihi:

Çocuklara sanal tuzak
Oluşturulma Tarihi: Şubat 05, 2011 00:00

Polis, Facebook ve MSN’de kendini 12 yaşında bir kız çocuğu gibi tanıtıp, çocukların çıplak görüntülerini aldığı iddia edilen Selim D.’yi yakaladı. Şüphelinin işyerindeki bilgisayarında çocuklara ait onlarca görüntü bulundu. Selim D. serbest bırakıldı.

Haberin Devamı

BURSA’da özel bir kurumda bilgi işlem sorumlusu olarak çalışan Selim D. (31), iddiaya göre iş yeri ve evindeki bilgisayarlardan 97 MSN ve Facebook adresinin şifresini kırdı. Kendisini 12 yaşında tanıtan Selim D., 8-12 yaşlarındaki kız çocukları ile önce tanışıp sohbete başladı, daha sonra kamera karşısında soyunmalarını istedi.

Yaşı küçük bir kız çocuğunun haber verdiği annesinin durumu polise bildirmesi üzerine ekipler şüphelinin peşine düştü. Sahte adresler oluşturarak kendilerini kız çocuğu olarak tanıtan ekipler Selim D.’yi yakaladı.

168 görüntü çıktı

Şüphelinin iş yerindeki bilgisayarda yapılan incelemede yaşı küçük kız çocuklarına ait 168 çıplak görüntü ve çocuklara ait bilgilerin olduğu bir klasör ele geçirildi. Selim D. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Polis, aileleri uyardı

Haberin Devamı

BURSA polisi benzer olayların yaşanmaması için bastırdığı broşürlerle uyarılarda bulundu:
Çocuğunuzun internete girdiği bilgisayarın, çocuğun odasında olmamasına, evinizin ortak kullanım alanı içinde olmasına dikkat edin.
Çocuğunuzla bilinçli ve güvenli internet kullanımı kuralları konusunda konuşun.
Çocuğunuzun, kendisine ve size ait kişisel bilgileri internet ortamında kimseye vermemesi gerektiğini öğretin.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!