Çocuklar sanık aileler müsteki

Güncelleme Tarihi:

Çocuklar sanık aileler müsteki
Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 2015 22:19

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, terör örgütü IŞİD’e yönelik soruşturmasını tamamlayarak, 3’ü tutuklu 67 kişi hakkında iddianame hazırladı. 315 sayfalık iddianamede, IŞİD’in Türkiye’yi ‘tağut’ (düşman) olarak gördüğü belirtildi, örgütün eylemleri arasında Suruç ve Ankara katliamları da sayıldı.

Haberin Devamı

İddianamede,“Delil toplama yetki ve imkânı dikkate alınarak, dosyamız kapsamında, terör örgütü içerisinde bulunan ve yargı çevremiz dahilinde faaliyet gösteren şüpheli İlyas Aydın (Ebu Ubeyde kod adlı) grubu ele alınacaktır” denildi.

ŞERİAT MAHKEMESİ

İddianamede grubun eylemleri şöyle sıralandı: “Sözde mescidlerde dersler verdikleri şahısları çatışma bölgelerine göndermek, baskı, şiddet, cebir ve tehdit uygulamak, örgüte lojistik destek sağlamak, Aydın’ın sözde şeriat mahkemesinde insanların öldürülmesine ilişkin karar vermek.”

LİDERE 15 YIL HAPİS TALEBİ

‘Örgüt yöneticisi olmak’la suçlanan İlyas Aydın’ın 10 yıldan 15 yıla kadar hapsi istedi. İddianamede “Şüpheliler arasında hiyerarşi görülmemektedir. Daha çok ikna ve rızaya dayalı faaliyetler tespit edilmiştir” denildi.

Haberin Devamı

‘Örgüt üyesi olmak’la suçlanıp, 10 yıla kadar hapsi istenen ‘Ebu Hanzala’ kod isimli Halis Bayancuk’un örgütsel sohbetler yaptığı belirtildi.

İddianameye göre davanın kimi şüphelileri hâlâ çatışma bölgesinde.

İddianamede hakkında ‘kayıp’ başvurusunda bulunulan 11 sanığın babası, bir sanığın annesi, bazı sanıkların da eşleri müşteki olarak yer aldı.

İddianamede ‘terörizm’ kavramı terör saldırısında hayatını kaybeden siyaset bilimci Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı’nın şu sözleriyle anlatıldı:
“Terörist için önemli olan o insan ya da insanlar değil, onları öldürdüğü zaman toplumda yaratacağı etkidir. Bu nedenledir ki; şiddetsiz terör olmaz, ama her şiddet de terör değildir.”

30 BİN LİRA KEFALETLE TAHLİYE

Antalya'da terör örgütü IŞİD’e üye olup eleman kazandırdıkları iddiasıyla yargılanan toplam 8 sanıktan tutuklu olan 2’si kefaletle tahliye edildi.

Antalya 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya katılan tutuklu sanıklardan matbaa işçisi Oktay Ç., örgüt üyesi olmadığını belirterek “Kaldı ki IŞİD beni Müslüman bile kabul etmiyor” dedi. Diğer tutuklu sanık klima tamircisi Şuayip D. de suçlamaları kabul etmedi. Mahkeme, iki sanığın suç işlediklerine yönelik somut deliller bulunsa da suç vasfının değişme ihtimalini dikkate alarak 30’ar bin liralık adli kefaletle tahliyelerine karar verdi. Sanıklara karakolda imza mecburiyeti ve yurtdışına çıkış yasağı getirildi. (DHA)

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!