Çocuklar obeziteye dikkati çekmek için yürüdü

Güncelleme Tarihi:

Çocuklar obeziteye dikkati çekmek için yürüdü
Oluşturulma Tarihi: Haziran 03, 2015 16:48

Muğla Halk Sağlığı Müdürlüğünce hazırlanan "Sağlıklı Beslen Hareketli Yaşa Projesi" kapsamında çocuklar, obeziteye dikkati çekmek için yürüdü.

Haberin Devamı

Müdürlük önünden başlayan yürüyüş, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Meslek Yüksekokuluna kadar sürdü. Yürüyüşe katılanlar, "Moola hareket edipduru", "Harket edivcez gari", "Hareket etcez kiloları atcez" yazılı pankartlar taşıdı. Yürüyüş öncesi çocuklara elma ve şapka dağıtıldı. Halk Sağlığı Müdürü Mustafa Nuri Ceyhan, aşırı kiloların verdiği zarara değinerek, şeker, yüksek tansiyon, nefes darlığı, kalp krizi ve daha birçok hastalığın ana kaynağının şişmanlık olduğunu bildirdi.

Yürüyüşle obeziteye dikkati çekmek ve insanları uyarmak istediklerini belirten Ceyhan, "Sağlıklı beslenelim, spor yapalım. Hayatımızı, çoluk çocuğumuzu, sağlığımızı obezitenin ölümcül kollarına emanet etmeyelim" dedi. Ceyhan, haftanın 5 günü en az 30 dakika orta seviyede fiziksel aktivite yapılmasının, sağlığın korunmasındaki önemine işaret etti.

Haberin Devamı

SAĞLIK ÇALIŞANLARI, TİYATROYLA UYARDI

Yürüyüş sonunda MSKÜ Meslek Yüksekokulu Şahidi Salonu'nda, Kuşadası Toplum Sağlığı Merkezinde görevli ebelerin yazdığı ve rol aldığı "Tuzum, Şekerim, İşte Obezim" adlı tiyatro oyunu sahnelendi. Oyunda, obezite, diyabet ve tuzun zararları anlatıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!