Çocuklar için işbirliği

Güncelleme Tarihi:

Çocuklar için işbirliği
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2006 13:19

Nobel Edebiyat Ödülü sahibi ünlü yazar Gabriel Garcia Marquez ve pop yıldızı Shakira, Latin Amerika'da yoksul çocuklar için yeni bir vakıf kurarak ortak bir mücadele başlattılar. Çok sayıda ünlünün desteklediği Latin Amerika Birleşik Eylem Vakfı (ALAS), kıtada her yıl 350 bin çocuğun ölümüne neden olan yoksulluk ile mücadele edecek.

Haberin Devamı

Shakira, yayınladığı basın açıklamasında bu vakfın "eşitsizliğe karşı verilen mücadelenin bir parçası olacağını"  söyledi. Marquez de Latin Amerika'da her yıl 5 yaşın altında 350 bin çocuğun yoksulluk nedeniyle hayatını kaybettiğini, 40 milyon çocuğun da sokaklarda çalıştığını belirtti.

Yönetim kurulu başkanlığını İspanyol şarkıcı Miguel Bose'nin üstleneceği vakıf, Shakira tarafından geçen yıl planlanmıştı. Vakfın merkezi, hükümet dışı uluslararası örgütlerin, akademik kuruluşların bulunduğu Panama Kanalı yakınındaki eski Amerikan üssü "Bilgi Kenti"nde olacak.

Dünyanın üçüncü zengini Meksikalı Carlos Slim gibi mali sektörden gelen kişilerin dışında 20 kadar ünlü daha projeye katılıyor. Destekleyen sanatçılar arasında Ruben Blades, Juanes, Ricky Martin, rock grubu Mana, Aleks Syntek, David Bisbal ve Alejandro Sanz yer alıyor.

Haberin Devamı

Vakfa mali destek sağlamak için gelecek yıl 5 konser düzenlenmesi planlanıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!