Çocuklar için internet dadısı

Güncelleme Tarihi:

Çocuklar için internet dadısı
OluÅŸturulma Tarihi: Ocak 28, 2002 16:06

İsrail'de, 1.5-5 yaş arasındaki çocukların büyüklerin yardımı olmadan ve faresiz internet kullanabilecekleri bir yöntem geliştirildi. Herhangi bir bilgisayarla kullanılabilen sistemin temel unsurunu, harf yerine renkli tuşlardan oluşan bir klavye oluşturuyor. Renkli klavye yaşa uygun siteleri bulmak için rehberlik yapıyor.

Ä°srailli internet dahisi Gil Lemel tarafından geliÅŸtirilen ve ''internet dadı'' adı verilen sistemin, çocuklara yüzde 100 kontrol saÄŸlaması açısından bir devrim niteliÄŸi taşıdığı belirtiliyor.Â

''Gökkuşağı'' klavyesini renkleri ayırt ederek kullanan çocuğa, ''gülümseyen salyangoz Snaily'', daha önce belirlenmiş yaşlarına uygun siteleri bulmaları için rehberlik ediyor.

Çocuklar, Snaily'nin rehberliğinde, Kızılderili ya da mağara adamlarına ilişkin interaktif masallar dinleyip seyredebiliyor, oyunlar oynayabiliyor ve çeşitli ülkelerden çocukların seslendirdikleri müzik parçalarını dinleyebiliyor.

Bahar aylarından itibaren, sisteme sahip çocukların özel olarak seçilmiş 5 kişilik gruplarla ve yaşıtlarıyla chat yapmaları da öngörülüyor.

Araştırmaların, 1.5-5 yaş grubu çoçukların sistemi yardım almadan başarıyla kullandıklarını ve girdikleri sitelerin içeriğini özümseyebildiklerini gösterdiği belirtiliyor.

Yaklaşık 90 dolar tutarında olan klavyeyi alanlara 3 aylık bedava internet servisi sağlanıyor. İsrail'de büyük ilgi gören ve internet aboneliğinde patlamaya neden olması beklenen ''internet dadı''yı uluslararası piyasalara pazarlamaya çalışan Lemel, her ülkede çocuklariçin ayrı siteler düzenlemeyi planladıklarını bildirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!