Çocuk Tiyatrosu maratonu başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Çocuk Tiyatrosu maratonu başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 12, 1998 00:00

Haberin Devamı

Çocuk tiyatrosu alanında Türkiye'de yepyeni ve renkli bir safya açılıyor: Tiyatro... Tiyatro... dergisi tarafından, Kültür Bakanlığı'nın desteği ile düzenlenen 1. Uluslararası İstanbul Çocuk Tiyatrosu Festivali ve Eğitim Programı, yarın başlıyor. Seminer, kurultay ve festival gibi birbirini tamamlayan üç ayrı etkinlikten oluşan etkinlik haziran sonuna kadar sürecek.

Çocuk tiyatroları maratonunun birinci bölümünde, yabancı uzmanların katıldığı altı haftalık bir eğitim seminerleri dizisi var. İstanbul Şehir Tiyatroları Tiyatro Araştırma Laboratuvarı'nda (TAL) gerçekleşecek seminerler, 23 Mayıs'a kadar devam edecek. Seminerlerde Dramaturji ve Tiyatro Pedagojisi, Oyun Yazımı, Çocuk Tiyatrosunda Dekor-Kostüm, Işık, Hareket, Teorik ve Pratik Olarak Çocuk Tiyatrosu Yapmak başlıkları altında çalışmalar yeralacak.

Seminerlere tiyatro eğitimine sahip olan ve çocuk tiyatrosu alanında uzmanlaşmak isteyenler katılacak. 1-3 Mayıs tarihleri arasında da Alaçatı'da 1. Türkiye Çocuk Tiyatrosu Kurultayı gerçekleşecek.

Çocuk tiyatrosu etkinlikleri dizisinin son aşamasını oluşturan ‘‘Festival’’ bölümü ise İstanbul'da 8-21 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Kanada, Yunanistan, İspanya, İtalya, Hırvatistan, Fransa, İngiltere, Brezilya ve Almanya'dan konuk olarak Türkiye'ye gelecek olan on çocuk tiyatrosu ve Türkiye'den sekiz topluluğun temsilleri 15 ayrı mekanda izlenebilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!