Çocuk istismarı iddiasına 82 yıl hapis istemi

Güncelleme Tarihi:

Çocuk istismarı iddiasına 82 yıl hapis istemi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 29, 2010 11:17

BURSA’da ‘çocuklara cinsel istismar’ suçundan 2 kez cezaevine girip çıkan ve kamuoyunda ‘Rahşan Affı’ olarak bilinen Şartlı Salıverme ve Erteleme Yasası’ndan yararlanarak tahliye olduktan sonra bir okulun önünde açtığı işyerinde bir çocuğa tecavüze kalkıştığı iddiasıyla tutuklanan 68 yaşındaki Cemil Meriçli hakkındaki soruşturma tamamlandı. Bursa Cumhuriyet Savcılığı, Meriçli hakkında ‘cinsel istismar’ ve ‘kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma’ suçlarından 82 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açtı.

Merkez Osmangazi İlçesi’nde bir ilköğretim okulunun karşısında inşaat malzemeleri satan işyeri açan evli ve 3 çocuk babası Cemil Meriçli, para vererek kandırdığı ilköğretim okulu 5’inci sınıf öğrencisi D.A.’ya işyerinin arkasında bulunan banyoda tecavüze yeltendiği sırada şikayet üzerine yakalandı. ‘Küçük yaştaki çocuklara cinsel istismar’ suçundan daha önce iki kez cezaevine giren ve son olarak 2000 yılında Şartlı Salıverme ve Erteleme Yasası’ndan yararlanarak tahliye olduğu öğrenilen Cemil Meriçli, nöbetçi mahkemece tutuklandı.

Bursa Cumhuriyet Savcılığı olayla ilgili yürüttüğü soruşturmayı tamamladı. Cemil Meriçli’nin D.A.’dan başka 4 çocuğa daha tecavüze yeltendiği öne sürüldü. Savcılık Cemil Meriçli hakkında, toplam 5 çocuk için ‘Nitelikli cinsel istismar’ ve ‘Küçük yaşta çocukları hürriyetten yoksun bırakma’ suçlarından toplam 82 yıla kadar hapis cezası istemiyle Bursa 2’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açtı.

Cemil Meriçli’nin yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!