‘Çocuk icrası’ ilk 100 günde

Güncelleme Tarihi:

‘Çocuk icrası’ ilk 100 günde
Oluşturulma Tarihi: Eylül 03, 2018 21:14

İSTANBUL’da geçici velayeti elinde bulunduran annesinin icra yoluyla babasından aldığı 10 yaşındaki Yağmur’un gözyaşları üzerine çocuk tesliminin icra sistemindan çıkarılması amacıyla Adalet Bakanlığı ile Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı çalışmalarını tamamladı.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanlığının ilk ‘100 Günlük İcraat Programı’nda, icra müdürlükleri kanalıyla yapılan çocuk teslimi ve çocukla “kişisel ilişki” tesisine yönelik ilamların icra sistemi dışına çıkarılarak ücretsiz olması için yasal düzenleme yapılması yer alıyor. TBMM açılınca bu düzenlemenin süratle yasalaşacağı bildirildi.

Düzenlemeyle 1932 tarihli İcra İflas Kanunu’nun 25. maddesindeki çocukların tesliminin “taşınar mal”a ilişkin hükümlere göre yapılması kaldırılacak. Böylece, artık çocuklar mal gibi icraya konularak karşı taraftan istenemeyecek. İcra daireleri yerine çocuk teslimi ve çocukla kişisel ilişki tesisi işlemleri, “Çocuk Teslim Merkezi” adıyla kurulacak yeni merkezler kanalıyla yapılacak. Çocuk teslimi sırasında kolluk görevlileri bulunmayacak.

 

BAKMADAN GEÇME!