Çocuk gelin oyunla kendini kurtardı

Güncelleme Tarihi:

Çocuk gelin oyunla kendini kurtardı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 25, 2010 11:11

ŞANLIURFA’nın Siverek İlçesi’nde, çocuk yaştaki Bahar A, hastaneye sığındı. Çok geçmeden genç kızın ailesine oyun oynadığı ortaya çıktı. Bahar, sağlık problemi olmadığını zorla evlendirildiğini ve polisten yardım istemek için hastaneye geldiğini itiraf etti.

Haberin Devamı

Siverek Devlet Hastanesi’ne gelen Bahar A., hastanedeki polis noktasına giderek yardım istedi. Amcasının oğlu ile istememesine rağmen imam nikahlı olarak evlendirildiğini söyleyen Bahar A., evde de zorla tutulduğunu belirterek “Bana yardım edin” dedi. Bahar A.'yı dinledikten sonra araştırma başlatan polis, söylenenlerin doğru olduğunu ve Bahar A.’nın yaklaşık 3 ay önce imam nikahlı olarak amcasının oğlu ile birlikte yaşamaya başladığını belirledi.

Şikayetçi olan Bahar A., Cumhuriyet Savcısı’nın talimatıyla koruma altına alınarak Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’ne ait bir kuruma yerleştirildi. Polis, kızın babası 43 yaşındaki İrfan A. ile birlikte yaşadığı amcasının oğlu Ali A.’yı gözaltına aldı. Sorgulanmasına başlanan iki şüphelinin, işlemlerinin tamamlanmasının ardından, ‘Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma ve kanuna aykırı evlilik’ suçundan adliyeye sevk edileceği bildirildi.






 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!