Çocuk Esirgeme Kurumu da soruşturacak

Güncelleme Tarihi:

Çocuk Esirgeme Kurumu da soruşturacak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2001 17:11

Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürü Mehmet Özdal, çocuk pornosu operasyonuyla ilgili açılacak davaya müdahil olacaklarını belirterek, konuyla ilgili kurumun Teftiş Kurulu Başkanlığı`nın da soruşturma başlattığını bildirdi.

Haberin Devamı

SHÇEK Genel Müdürü Özdal, yazılı bir açıklama yaparak, SHÇEK`in korunmaya, bakıma muhtaç aile, çocuk, özürlü ve yaşlı kişilere götürülecek hizmetleri koordine etmek amacıyla kurulan tek kamu kurumuolduğunu kaydetti. Türkiye tarafından da kabul edilen Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Sözleşmesi`nin çocuklara bir takım hakların sunulmasının yanı sıra onların korunmasıyla ilgili de düzenlemeler getirdiğini belirten Özdal, bu sözleşmenin 34. ve 35. maddelerinin, çocuğun her türlü cinsel sömürüye ve cinsel suiistmale karşı korunması, kaçırılmaları, satılmaları veya fuhşa konu olmalarının önlenmesi için gerekli tedbirleri alma sorumluluğunu taraf devletlere verdiğini vurguladı.

SHÇEK`in çocuklara karşı işlenen bu tür suçlarla ilgili gelen ihbarları titizlikle ele aldığına dikkat çeken Genel Müdür Mehmet Özdal, bu konuda devam eden 115 dava bulunduğunu bildirdi.

Haberin Devamı

Bursa`da tutuklanan Özgen İmamoğlu`nun Gaziantep`te görev yaptığı dönemde bu tür olaylara karıştığına dair hiç bir ihbar ve şikayet bulunmadığını kaydeden Özdal, bu tür olaylara karışan kurum memurlarının derhal işlerine son verildiğini belirtti. SHÇEK Genel Müdürü Özdal açıklamasında şunları kaydetti:

``Bu olayla ilgili olarak Genel Müdürlüğümüz Teftiş Kurulu Başkanlığınca soruşturma başlatılmıştır. Kurum olarak suçlu şahsın cezalandırılması için davaya derhal müdahil olacağız. Öncelikle, yazılı ve görsel basında çıkan Özgen İmamoğlu isimli şahsın çocuklara ve topluma karşı işlemiş olduğu insanlık dışı suçu ortaya çıkaran emniyet teşkilatımıza teşekkür ederiz.``

Özdal, çocukları ilgilendiren bu olayla ilgili haberlerin medyada veriliş şekline karşı hassas olunmasını da istedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!