Çocuk çalıştıran ailelere dava işe yaradı

Güncelleme Tarihi:

Çocuk çalıştıran ailelere dava işe yaradı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 17, 2009 17:38

ANTALYA'nın Alanya İlçesi Kaymakamı Hulusi Doğan, ilçede çocuklarını çalıştırdığını tespit edilen 100'ü aşkın aileye dava açıldığını söyledi.

Bu davaların sürdüğünü belirten Doğan, “Yaptığımız çalışmaların meyvesini aldık. ‘Boncukçu çocuklar’ diye tabir edilen sokakta çalıştırılan çocukların sayısında ciddi bir azalma meydana geldi” dedi.

Alanya Kaymakamı Hulusi Doğan, sokakta çalıştırılan çocuklar ile ilgili yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Özellikle yaz aylarında turist sayısının artmasıyla sokakta çalışan çocuk sayısının da arttığını belirten Doğan, “Turizme, turiste zarar veren bu çocuklar, kötü görüntülere neden oluyor. Alanya Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Sosyal Hizmetler Müdürlüğü ile birlikte ortak çalışmalara imza attık. Bu çocukların aileleriyle ilgili ‘çocuk istismarı ve küçük yaşta sokakta çocuk çalıştırma’ suçlarından dava açıldı. 100'ü aşkın ailenin davası sürüyor. Mahkeme kararlarına göre bu çocukların ailelerinden alınma ihtimalleri dahi olabiliyor. Bunun yanı sıra bu ailelere uyarılarımızın dışında sosyal destek de veriyoruz” diye konuştu.

MESLEK EDİNENLER VAR

Bu ailelerin Türkiye'nin belirli bölgelerinden Alanya'ya geldiklerine dikkat çeken Doğan, şunları söyledi:
“Hatta bu ailelerin bazıları bu işi meslek ediniyor. 2 sene önce bu çocukları her yerde görüyorduk. Ancak çalışmalarımız neticesinde sayıyı en aza indirdik. Diğer turizm bölgelerine kıyasla çok iyi bir noktadayız. Bu noktada vatandaşlarımıza da uyarılarda bulunmak istiyorum. Dilenciye para vermek, bu çocuklara acıyarak onlardan alışveriş yapmak hiç doğru değil. Onlara iyilik yapıldığı zannediliyor ama aksine kötülük ediliyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!