Çocuğa işkenceden gözaltı

Güncelleme Tarihi:

Çocuğa işkenceden gözaltı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 27, 2006 15:17

Niğde'de geçen yıl yakınları tarafından kendilerine teslim edilen ve bir süre sonra nüfuslarına aldıkları çocuğa işkence yaptığı iddia edilen kadın gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Bir kız çocuğunun üvey annesi tarafından sürekli dövüldüğü yönündeki ihbarı değerlendiren polis ekipleri, Çayır Mahallesi Çayır Sokak'ta K.K'ye ait evde arama yaptı.

Evin kapı kilidini kırarak içeri giren polis ekipleri, 8 yaşındaki B.K'yi bir odaya kilitli şekilde buldu. Vücudunda yara izleri ve morluklar olan B.K, Dr. Doğan Baran Doğum ve Çocuk Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.
Çevredeki vatandaşlar, B.K'nin üvey annesi S.K. tarafından sürekli dövüldüğünü ve okula gönderilmediğini iddia ettiler.

Arama sırasında evde bulunmayan S.K. ise daha sonra polis tarafından gözaltına alındı. S.K'nın, işkence ve dayak iddialarını kabul etmediği bildirildi.

Kendisinin 4 çocuğu olduğunu belirten S.K'nın, B.K'nın da aslında yakınlarının çocuğu olduğunu ve geçen yıl bakamadıkları için kendilerine teslim ettiklerini söylediği kaydedildi.

Haberin Devamı

B.K'nın geçen yıl Kütahya'daki ailesi tarafından S.K ve K.K çiftine teslim edildiği, bu çiftin de B.K'yı Adana Ceyhan'da bulunan nüfus kütüklerine kaydettirdikleri öğrenildi.

B.K'nin hastanedeki tedavisi tamamlandıktan sonra Niğde Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne bağlı yetiştirme yurduna teslim edileceği belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!