CNN Türk 3 yaşına bastı

Güncelleme Tarihi:

CNN Türk 3 yaşına bastı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 11, 2002 01:52

Yayın hayatına 11 Ekim 1999 tarihinde başlayan CNN Türk, üçüncü yayın yılını geride bıraktı. ABD dışında CNN'in ilk ulusal yatırım ortaklığı olan CNN Türk, üç yıldır yurtta ve dünyada güvenilir, tarafsız, gerçek habere anında ihtiyaç duyan, kendini geliştirmek isteyen herkese hitap ederek, 24 saat kesintisiz yayın yapmaya devam ediyor.

CNN Türk Başkan Yardımcısı Efe Önbilgin, 8 ilde yapılan son ‘‘Televizyon Kanalları Bilinilirlik ve İzleyici Profili Araştırması’’na göre CNN Türk'ün ‘‘haber almak için tercih edilen ilk haber kanalı’’ olduğunu söyledi. Önbilgin, CNN Türk'ün dünya haberlerini almak için tüm kanallar arasında da ilk sırada olduğunu oaktardı. Yeni bir televizyon kanalının ilk 3 yılının çok önemli olduğunu belirten Efe Önbilgin, ‘‘Yayına başlamadan önce belirledikleri ve açıkladıkları uluslararası standartlardaki yayın ilkelerinden kesinlikle taviz vermediklerini, çok genç ama deneyimli ve dinamik bir ekiple çalıştıklarını’’ vurguladı.

CNN Türk Genel Yayın Yönetmeni Ferhat Boratav, uluslararası standartlarda habercilik anlayışını Türkiye'ye getiren CNN Türk'ün yapılan araştırmanın da ortaya çıkardığı gibi, aslında herkesin doğru, tarafsız, gerçek, habere ihtiyaç duyduğu Türkiye'de bu eksikliği giderdiğini söyledi. Boratav, CNN Türk'ün tek tek her çalışanın kamuoyu önünde çok önemli sorumluluk yüklendiğini ve bilinçle hareket ettiğini vurgulayarak ‘‘Biz televizyonculuğu sadece bir iş değil, bir misyon olarak görüyoruz’’ dedi.

SORUMLULUK BİLİNCİ

Yayın hayatına 11 Ekim 1999 tarihinde başlayan CNN Türk'ün kuruluş sürecini yürüten Efe Önbilgin, CNN Türk'ün kuruluş amacının aslında sadece ekonomik ve profesyonel bir yatırım değil, sosyal sorumluluk bilinciyle yapılmış bir yatırım olduğunu belirtti.

Ferhat Boratav ise ‘‘Biz aslında sadece uluslararası bir medyada liderinin Türkiye'deki ortağı değil, aynı zamanda tüm dünya için stratejik önem taşıyan Türkiye'nin dünyadaki sesiyiz. Dolayısıyla, her zaman, en hızlı, en doğru, en iyi şekilde her yerdeki habere ulaşmalı, her yere de haber ulaştırabilmeliyiz’’ diye konuştu.

Ayrıntılı haber profesyonelleri

Efe Önbilgin ve Ferhat Boratav sorumluluğundaki CNN Türk, Çiğdem Anad'ın haber koordinatörlüğündeki haber merkezi, Enis Berberoğlu yönetimindeki ekonomi servisi, İhsan Toplaoğlu yönetimindeki spor servisi, Başar Başarır yönetimindeki program ekibi, Baki Şehirlioğlu yönetimindeki Ankara ekibi ile 3 yılda birçok başarıya ve ilke imza attı. CNN Türk çalışanları, profesyonel ve genç isimlerden oluşuyor.

Mehmet Ali Birand, Taha Akyol, Enis Berberoğlu, Erdal Sağlam, Çiğdem Anad, İsmet Berkan, Sedat Ergin, Fikret Bila, Hakkı Devrim gibi yılların gazeteci ve habercilerinin yanında Gürkan Zengin, Cüneyt Özdemir, Saynur Tezel, Barış Kuyucu, Kaya Heyse gibi genç ve başarılı isimler, CNN Türk'ü zirveye taşıdı.

En önemli haberler ilk defa CNN Türk’te izlendi

Türkiye'nin bir numaralı haber kanalı, 3 yıl içinde birçok önemli olayı kamuoyuna ilk izleten kanal oldu. İşte bunlardan bazıları:

Düzce depreminden ilk görüntüler.

Pakistan'daki darbe.

Mehmet Kutluar'ın gözlatına alınması.

Mısır Havayolları uçağının kaçırılması.

Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı suikastı.

Hortum Süleyman olayı.

12 Eylül darbesinin 20. yılında Süleyman Demirel darbe ile ilgili her şeyi, bilinmeyenleri CNN Türk'te anlattı.

Bülent Ecevit ABD gezisinden sonra ilk defa Eğrisi Doğrusu'na konuk oldu.

Kemal Derviş canlı yayında ilk defa CNN Türk'te bir programa katıldı.

Yurtbank dosyası ilk CNN Türk'te açıldı.

Deprem sigortası haberi ilk CNN Türk'te gündeme geldi.

Rus uçağının kaçırıldığını tüm dünyaya ilk CNN Türk bildirdi.

TÜSİAD Başkanı Tuncay Özilhan televizyona ilk defa CNN Türk'e konuk oldu.

ABD'nin Afganistan'a operasyon başlattığını sadece Türkiye'ye değil, dünyaya ilk duyuran CNN Türk oldu.

Kabil'e ilk giren Türk televizyonu CNN Türk oldu.

ABD Bölge Mahkemesi tüm dünyada yapacağı tebligat için Türkiye'den CNN Türk'ü seçti.

Saddam Yönetimi sadece CNN Türk'e konuştu.

Arafat'ın karargáhına sadece CNN Türk girdi.

27 yıl aradan sonra Kıbrıs Rum Resimi öğrencileri ilk defa 32. Gün'de Kıbrıs konusunu tartıştı.

Rahşan-Bülent Ecevit Eğrisi Doğrusu'na konuk oldu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!