Clinton'dan Turgut Özal'a büyük övgü

Güncelleme Tarihi:

Clintondan Turgut Özala büyük övgü
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 1997 00:00

Haberin Devamı

Washington Enstitüsü'nün, Türkiye'nin sekizinci Cumhurbaşkanı Turgut Özal anısına her yıl düzenlemeyi kararlaştırdığı Konferans dizisinin ilki önceki gün Washington'da yapıldı. Konferansa bir mesaj gönderen ABD Başkanı Bill Clinton, ‘‘Cumhurbaşkanı Özal, ileriyi gören bir devlet adamıydı. Onun, Türk- Amerikan ilişkileriyle ilgili öngörüleri beni çok etkilemişti’’ dedi.

Başta eski Dışişleri Bakanlarından Alexander Haig olmak üzere, eski ve yeni diplomatlar, bazı eski bakanlar, gazeteciler, Amerikan-Türk toplumu temsilcilerinin katıldığı ilk toplantıda konuşan Devlet Bakanı Işın Çelebi, Özal'ın, Türkiye'de ‘‘İlklerin Adamı’’ olduğunu vurguladıktan sonra, bu ilklerle ilgili anılarını nakletti.

Konferansın ana konuşmacısı ve Turgut Özal'ın yakın arkadaşı tarihçi Dr. Bernard Lewis de konuşmasında Türkiye'nin bölgesi için, Avrupa, ABD ve Dünya açısından önemini bilimsel verilerle açıkladı. Lewis, Özal'ı ve Türkiye'ye getirdiği yenilikleri anlatırken de ‘‘O, Kemal Atatürk'ten sonra Türkiye'nin ikinci kurucusuydu’’ dedi.

Bu arada daha önce toplantıya katılacağını bildirdiği halde Washington'a gelmeyen Semra Özal, kalp rahatsızlığı nedeniyle ABD'ye gidemediğini açıkladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!