Clinton, Putin'i silahsızlanmaya alıştırıyor

Güncelleme Tarihi:

Clinton, Putini silahsızlanmaya alıştırıyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2000 00:00

Haberin Devamı

Clinton'ın, Putin'le önümüzdeki ay yapacağı zirve toplantısında silahsızlanma konusunu görüşeceği açıklandı. Amerika Dışişleri Bakanı Madeleine Albright, Clinton ve Putin'in, silahsızlanma konusunu Moskova zirvesinde tam olarak çözümleyemeyeceklerini ancak bu konuda büyük adım atacaklarını kaydetti.

İki ülkenin, silahsızlanma konusunda henüz her noktada uzlaşamadığına dikkat çeken Albright, gerçekleşecek olan görüşmenin iki lider arasında bu yıl yapılan "ilk" silahsızlanma toplantısı olacağını belirtti. Albright ayrıca, Moskova zirvesi süresince her iki ülke liderinin, mümkün olduğu kadar çok biraraya gelerek bu konuda tek bir düzlemde uzlaşma sağlamaya çalışacaklarını söyledi.

4- 5 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Moskova Zirvesi, Putin'in Mart ayında Devlet Başkanı seçildiğinden bu yana Amerika Devlet Başkanı Clinton'la yapacağı ilk görüşme olacak.

Rusya ve Amerika, 1972 yılında "anti-balistik füze antlaşması" imzalamışlardı. Füze savunma sistemlerine sınırlama getirmek isteyen Amerika, bu nedenle bu antlaşmayı yeniden gözden geçirmek istiyor. Amerika, nükleer silah üretimini azaltmak için START III görüşmelerini gerçekleştirmek istiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!