Cizre'de tanker kazası gerginliği sürüyor

Güncelleme Tarihi:

Cizrede tanker kazası gerginliği sürüyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 2009 12:29

Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde dün freni boşalan tankerin 4 kişinin ölümü, 13 kişinin de yaralanmasına neden olduğu kazanın ardından, kazaya tepki gösterenler bu sabah İdil Karayolu'nu yaklaşık 2 saat kurdukları barikatlarla trafiğe kapattı. Cadde üzerindeki esnaf kepenklerini açmazken, protestocular önlem alınacağı vaadinin ardından barikatları kaldırdı.

Haberin Devamı

FRENİ BOŞALAN TANKER FACİASI / FOTO GALERİ

 

Cizre'de sık sık kazaların maydana geldiği ilçe girişindeki İdil Karayolu'nda dün freni boşalan tanker, 300 metre boyunca önüne çıkan 8 araç ve 15 işyerine hasar verip, 4 kişini ölümü 13 kişinin de yaralanması neden oldu. Kazanın ardından cadde üzerinde toplanan öfkeli kalabalık polisle çatışınca, güvenlik güçleri protestocuları havaya ateş açıp, biber gazı kullanarak dağıttı. Kazada ölen Ramazan Kalkan, İzzettin Ören ve İdris Isırgan, dün gece ilçede toprağa verilirken, Özgür Tekin'in cenazesi Diyarbakır'a gönderildi.

 

BARİKATLA YOL KAPATILDI

 

Haberin Devamı

Cizre, kazanın ardından bugüne gergin başladı. Aralarında çocukların da bulunduğu yaklaşık 100 kişi, İdil yolunu ilçe girişinde çöp konteynırları ve taşlarla barikat kurarak araç trafiğine kapattı. Cadde üzerindeki esnaflar da kepenk kapatarak işyerlerini açmadı. Sabah saatlerinde kazada yaşamını yitirenlerin taziyesine giden Cizre Kaymakamı Cihan Demirhan'ın önünü kesen bazı vatandaşlar sürekli kazaların meydana geldiği söz konusu yol için önlem alınmasını istedi. Kaymakam Demirhan ise Şırnak'taki bütün kurumların önlem için çalıştığını ve sorunu en kısa sürede çözme sözü verdi.

 

TANKLARI DA GEÇİRMEDİLER

 

Cizre'de protesto gösterisine karşı geniş güvenlik önlemleri alan polis, önemli noktaları panzerlerle tuttu. Barikatla yolu saat 09.30 sıralarında kapatan göstericiler, yaklaşık 2 saat boyunca hiç bir aracın geçişine izin vermedi. Polis ise müdahalede bulunmayarak protestocuarı uzaktan izledi. Saat 10.30 sıralarında Cizre Tank Taburu'ndan TIR'lara yüklenen 4 adet tankın geçişine de izin vermeyen protetocularla polis yetkilileri görüştü. Polis yetkilileri, protestoculardan yolu açmalarını isteyerek, "Vali bey Başbakan'a durumu bildirdi. Gerekli yerlere de bilgi verildi. En kısa sürede burada gerekli önlem alınacak. Bunun sözünü veriyoruz" dedi. Bunun üzerine protestocular, yoldaki barikatları kaldırdı. Daha sonra bölgeye gönderilen çevik kuvet ekipleri geniş güvenlik önlemleri aldı.

 

Haberin Devamı

Bu arada tankerin çarparak devirdiği trafonun onarımı ise sürüyor. Cizre'nin bir bölümüne elektrik verilirken, diğer kesimlerine de verme çalışmalarının sürdüğü belirtildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!