Cizre'de panzer altında ölüme soruşturma izni

Güncelleme Tarihi:

Cizrede panzer altında ölüme soruşturma izni
Oluşturulma Tarihi: Ekim 23, 2008 16:46

ŞIRNAK’ın Cizre İlçesi’nde, polis panzerinin altında kalarak yaşamını yitirdiği öne sürülen 16 yaşındaki Yahya Menekşe’nin ölümüyle ilgili kaymakamlığın, yeterli delil olmadığı gerekçesiyle savcılığa soruşturma izni vermemesi kararı, yapılan itiraz üzerine idare mahkemesinec bozuldu.

Mahkeme, Meneşke’nin ölümüyle ilgili 7 polis hakkında soruşturma açılmasına izin verdi. Meneşke ailesinin avukatı Rojhat Dilsiz, kararın hukuk adına olumlu olduğunu söyledi.

Terör örgütü PKK'nın elebaşısı Abdullah Öcalan’ın Türkiye’ye getirilişinin yıldönümü nedeniyle 15 Şubat 2008'de Cizre'deki protesto gösterilerinde polis panzerinin altında kalarak öldüğü iddia edilen Yahya Menekşe’nin ölümüne ilişkin Cizre Kaymakamlığı'nın soruşturma izni vermemesi üzerine, ailenin avukatı Rojhat Dilsiz, Diyarbakır Bölge İdare Mahkemesi'ne başvurdu. Mahkeme de Menekşe ailesinin başvurusunu değerlendirerek 7 polis hakkında soruşturma açılmasına izin verdi. Avukat Rojhat Dilsiz, şunları söyledi:
“Menekşe’nin ölümünün meydana geldiği günden bu yana hastane ve adli tıp raporlarına rağmen olayın faillerinin gizlenerek, örtbas edilmeye çalışılıyor. Polislerin yargılanması için ‘yeterli delil’ bulunmadığı gerekçesiyle kaymakamlık soruşturma izni vermedi. İtirazımız mahkemece değerlendirildi ve bugün sonuca bağlandı. Verilen kararla sorumlu tutulan polislerin yargılanmasına başlanacak. İlk önce savcılıkta ifadeleri alınacak. Daha sonra yargılama başlayacak. Biz de bu süreci yakından takip etmeye devam edeceğiz. Mahkemeye elimizde olan tüm delilleri sunacağız. Zaten ölüm olayının kendisi delildir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!