Cizre’de tank tatbikatı

Güncelleme Tarihi:

Cizre’de tank tatbikatı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 17, 2008 15:56

ŞIRNAK’ta PKK’lı teröristleri etkisiz hale getirmek için hava destekli operasyonlar sürerken, Cizre Tank Tabur Komutanlığı’na ait tanklar, bugün gerçek mermilerle atışlı tatbikat yaptı. Yaklaşık 3 saat süren tatbikatın ardından tanklar birliklerine geri döndü.

Cizre Tank Tubur Komutanlığı’nda aylar sonra bugün hareketli saatler yaşandı. Tank Tuburu’ndan çıkan 10 tank, İdil yolu üzerinde bulunan Kuştepe Mevkii’nde gerçek mermilerle atış ve manevra tatbikatı gerçekleştirildi. Tatbikat sırasında çevrede geniş güvenlik önlemleri alınırken, bölgeye sahra çadırları kurulduğu görüldü. Çok sayıda askerin de katıldığı ve 3 saat süren tatbikatın ardından tanklar birliklerine geri döndü.

KÜPELİ’DEN DUMANLAR YÜKSELİYOR

Güvenlik güçleri Şırnak’ta PKK’lı teröristleri etkisiz hale getirmek için hava destekli operasyonlarını aralıksız sürdürüyor. Küpeli, Cudi, Beştüşşebap Kato Dağları ile Bestler Dereler Bölgesi’ndeki operasyonlar her geçen gün daha da yoğunlaştırılıyor. PKK’lıların bulunduğu alanlar havadan Kobra tipi helikopterler tarafından bombalınıyor. Bugün Şırnak 23’üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı’ndan havalanan Kobra helikopterler, PKK’lıların bulunduğu tahmin edilen Seslice, Deresuyu, Alkemer ile Karageçit bölgesini bombaladı. Bombalanan alanlardan yükselen dumanlar uzaklardan görülürken, teröristlerin bulunduğu bölgelere Sikorksy helikopterlerle Jandarma Özel Harekat Timleri’nin indirildiği bildirildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!