Çiş ile karar ilişkisi hak ettiği ödülü aldı

Güncelleme Tarihi:

Çiş ile karar ilişkisi hak ettiği ödülü aldı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 01, 2011 00:00

Güldürürken düşündüren bilimsel çalışmalara verilen Ig Nobel ödülleri dağıtıldı. “Çok çişleri geldiği zaman bazı konularda iyi bazılarında kötü karar verme” araştırması tıp ödülünü aldı.

Haberin Devamı

HARVARD Üniversitesi tarafından Nobel’in bir parodisi olarak komik ve saçma bilimsel çalışmalara verilen ödüller olan Ig Nobel’in 21’incisi düzenlendi. İngilizce “Bayağı” anlamına gelen “Ignoble” kelimesinin kısaltılmış hali olan Ig Nobel’ler önceki gün Harvard Üniversitesi’nde 1200 davetlinin katıldığı bir törende sahiplerini buldu.

En saçma Nobeller

Gerçek Nobel sahiplerinin ödülleri takdim ettiği törende en ilginç ödüller şöyle:


Biyoloji: Avustralyalı Darryl Gwynne ve David Rentz’in “bira şişesini dişi sanıp çiftleşmeye çalışan hamamböcekleri” konulu çalışmasına.

Barış: Litvanya’nın başkenti Vilnius’un belediye başkanının “yasadışı park lüks araçların tankla ezilmesiyle önlenir” çözümüne.

Tıp: Hollanda-Belçika-Avustralya ortak ekibinin “Engelleyici dökülme” başlıklı çalışmalarında insanların “çok çişleri geldiği zaman bazı konularda iyi bazılarında kötü karar vermeleri” çalışmasına.

Haberin Devamı

Matematik: Ortak çalışan altı bilim insanının “dünyanın sonu bu 21 Ekim’de” konulu çalışmasına.

Kimya: Acı yabanturpu kokusunun en ağır uykulu insanı bile uyandıracağı ve yangın alarmı olması gerektiğini belirten Japon bilim ekibine.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!