Çipuracı vekillere suç duyurusu

Güncelleme Tarihi:

Çipuracı vekillere suç duyurusu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 12, 2008 15:47

Muğla’nın Güllük Körfezi’ndeki balık çiftliklerine yönelik inceleme gezisinin ardından, resmi plakalı otobüsün bagajına doldurulan 5’er kiloluk 25 çipura kolisiyle Ankara’ya dönen AKP Uşak Milletvekili Nuri Uslu başkanlığındaki TBMM Çevre Komisyonu üyelerine tepki dinmiyor. 19 milletvekili hakkında ‘rüşvet aldıkları’, çipura kolilerini hazırlatan Kılıç Su Ürünleri Holding A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Kılıç hakkında da ‘rüşvet verdiği’ iddiasıyla savcılığa suç duyurusunda bulunuldu.

Haberin Devamı

Bodrum Adliyesi’ne giderek suç duyurusunda bulunan Yurtsever Cephe Bodrum Sözcüsü Ayhan Karahan şunları söyledi:
Balık çiftlikleri uzun süredir kamuoyunun gündemini meşgul eden, Güllük Körfezi’ni cehenneme çeviren bir sorundur. Gelen milletvekili heyeti ise bu sorunu Muğla’da yaptıkları toplantıda en önemli sorun olarak saptadıklarını belirtmişlerdir. Yasama organı olan TBMM’nin ilgili komisyonun, sorunun taraflarından olan balık çiftliği sahiplerinden hediyeler kabul ederek, tarafsız bir gözlemde bulunup adil bir rapor düzenleyemeyeceği açıktır. Bu nedenle Orhan Kılıç hakkında çıkar elde etmek amacıyla ‘rüşvet vermek’ ve 19 milletvekili hakkında ise nüfuslarını kötüye kullanarak belirli kişi ve gruplara çıkar sağlamak amacıyla ‘rüşvet almak’ suçlarından soruşturma açılarak kamu davası açılmasını istedim.”

Haberin Devamı

BALIKLAR TEPKİLERE NEDEN OLMUŞTU

İzmir ve Aydın’dan sonra Muğla’ya gelip, önceki gün öğle saatlerinde Torba Limanı’ndan ‘Derinbey’ adlı 35 metrelik lüks ahşap yat ile Güllük Körfezi’ne açılarak, İkiz Adalar, Yılan Adası ve offshore balıkçılık yapan çiftliklerde incelemelerde bulunan Uşak AKP Milletvekili Nuri Uslu başkanlığındaki TBMM Çevre Komisyonu üyeleri, rahat tavırlarıyla dikkat çekmişti. Güzel havayı fırsat bilen bazı vekiller ceketlerini çıkarıp teknede güneşlenip uyuklarken, bazıları da deniz tutması sonucu fenalaştı. Güllük’teki bir restoranda balık ziyafeti çeken vekiller için gezinin sonunda, 06 FTB 88 plakalı TBMM’ye ait resmi plakalı otobüsün bagajına yerleştirilen ve Ankara’ya götürülen 5’er kiloluk 25 koli çiftlik çipurası tepkilere neden oldu. Bunun üzerine, Komisyon Başkanı AKP’li Uslu, çipuraların Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürlüğü’ne (SHÇEK) verileceğini açıkladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!