Cinnah fısıltıları

Güncelleme Tarihi:

Cinnah fısıltıları
Oluşturulma Tarihi: Nisan 22, 2002 01:30

Ediz Bey'i ne zaman görsem aklıma onlar geliyor

BAŞBAKAN Bülent Ecevit ve yıllardan beri Hayvan Hakları Tasarısı'nın yasalaşması için mücadele eden bir dönem Yeşilçam'ın en önemli aktörlerinden biri olan ANAP'lı Ediz Hun arasında geçenlerde ilginç bir diyalog yaşandı.

Ecevit, Genel Kurul salonunda gördüğü Hun'a, ‘‘Ediz bey sizi ne zaman görsem aklıma hayvanlar geliyor’’ dedi.

Hun bu cümlenin altında yatan anlamı bildiği için en küçük bir alınganlık göstermedi. Hun, Ecevit'in bu sözüyle, ‘‘Hayvan Haklarını’’ kastettiğini biliyordu ve zarifçe karşılık verdi:

‘‘Sizin desteğiniz sayesinde tasarının yasalaşacağına güveniyorum.’’

Hun,
ekonomik kriz nedeniyle gündemin ilk sıralarından gerilere düşen Hayvan Hakları Tasarısı için mücadelesini her yolu deneyerek sürdürüyor. Hem de tam 3 yıldır... Hun, konuyu önce tüm siyasi partinin liderlerine götürdü. Ardından grup başkanvekillerini ziyaret ederek, ‘‘Hayvan hakları tasarısına karşı duyarlılık’’ istedi. Hun her fırsatta, her siyasiden destek isterken iktidar ortağı partilerin hepsinin ambleminin ‘‘hayvan figürü’’ olduğunu da hatırlatıyor.

Hun, ‘‘DSP güvercin, MHP kurt, ANAP ise arı figürünü amblem olarak kullanıyor. Hayvan sevgisini amblemlerine taşımış partilerin daha fazla duyarlı olmasını istemek de benim en tabii hakkım’’ diyor. DYP'nin de atı amblem olarak kullandığını vurgulayan Hun, sözlerini şöyle sürdürüyor:

‘‘Rahşan Ecevit'in kedileri, Berna Yılmaz'ın köpekleri var. Tansu Hanım da hayvanları sevdiğini söylüyor. El birliği ile bu tasarıyı yasalaştırmalıyız. Artık, ekonomik kriz aşılmaya başlandığına göre normal gündeme dönmeliyiz.’’


En ünlü bedelliden komutanlara konser


KARA Kuvvetleri Bandosu'nun her yıl geleneksel olarak düzenlediği konserlerin bu yılki programında, sürpriz bir konuk sanatçı vardı. Bu konuk sanatçı, vatani görevini bedelli askerlik uygulamasından yararlanarak Ankara'da Kara Kuvvetleri Komutanlığı Bando Okulu'nda yapmakta olan, dünya çapındaki ünlü piyanistimiz Fazıl Say'dan başkası değildi.

Harp Okulu'nun konser salonunda, önceki gün basına kapalı olarak düzenlenen konseri, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hüseyin Kıvrıkoğlu, Kuvvet Komutanları, Ankara'daki askeri erkan ile Başkent'te görevli yabancı askeri ataşeler izledi.

Kara Kuvvetleri Bandosu, konserin ilk bölümünde kendi repertuarını seslendirdi. Konserin ikinci bölümünde sahneye çıkan Fazıl Say, askeri bandonun eşliğinde, iki popüler başyapıtı seslendirdi.

VEYSEL'DEN KARA TOPRAK

Bunlardan ilki tanınmış Amerikalı besteci Gershwin'in ‘Rhapsody in Blue’’eseriydi. Say'ın icra ettiği ikinci eser ise kısa bir süre önce iki bankanın birleşmesini


Londra'yı bırakıp Kahire'ye gidecek


DIŞİŞLERİ Bakanlığı koridorları bugünlerde Londra Büyükelçisi Korkmaz Haktanır'ın merkeze ilettiği kendisiyle ilgili sürpriz bir taleple çalkalanıyor.

Haktanır, Londra Büyükelçiliği'nden başka bir merkeze atanmasını istedi.

Büyükelçinin bu talebi, Londra'da henüz ikinci yılını tamamladığı bir döneme denk geliyor.

Bakanlık koridorlarına bakılırsa, Haktanır'ın bu talebi uygun görüldü. Yeni görev yeri olarak da Kahire'den söz ediliyor.

Londra'ya merkezde Dışişleri Bakanlığı Müsteşarlığı görevinden giden Haktanır, daha önce de Tahran ve Warşova'da büyükelçilik yapmıştı.

YERİNE KİM GELECEK?

Haktanır Kıbrıs sorununa gösterdiği duyarlılığı ve KKTC Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'la olan özel dostluğuyla da tanınıyor.

Haktanır'ın Londra'yı boşaltacak olması Dışişleri Bakanlığı'nda çalışmaları süren yeni büyükelçi kararnamesini şimdiden heyecan boyutu kattı.

Bakanlıkta yanıtı merakla beklenen soru şu: Londra'ya kim gidecek?


Türk siyasetçileri sanal álemde


İNTERNETİN sağladığı geniş ve hızlı ulaşım, artık Türk siyasetçilerinin alışageldik politika yöntemlerini değiştirmelerine yol açıyor.

Artık seçim bölgelerine gitmek yerine seçmenlerine sanal alemden seslenmeye başladılar.

Bakanlar arasında ‘net politika’nın öncülüğünü, kendi ismiyle site kurduran Konyalı Devlet Bakanı Mehmet Keçeciler yapıyor. Üstelik müzikal bir yorumla...

Keçeciler'in Türkçe, İngilizce, Almanca, Fransızca dışında Portekizce, İspanyolca, İtalyanca olmak üzere 7 dilde tanıtıldığı sitede eğitimi, müzik ve sporla ilişkisi, kişiliğine damga vuran şarkılarla anlatılıyor.

Fındıklı Kaymakamı iken yurtdışı sınavı kazanarak Fransa'ya giden ve ardından yine Paris'te hukuk eğitimi alan Keçeciler'in sıla hasreti, Cezayir asıllı Fransız şarkıcı Enrico Macias'ın şarkılarıyla koyulaşıyor.

Siyasete Konya Belediye Başkanlığı ile atılan Keçeciler'in müzikle ilişkisi ise web sayfasında Konya Divanı'ndan ezgilerle anlatılmış.

Bakan'ın koyu bir Galatasaray taraftarı ve şeref üyesi olması nedeniyle bu bölüme girenler, fonda Galatasaray Marşı'nı dinliyor.

Sitenin adresi, ‘‘www.mehmetkececiler.com’’
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!