Çinliler Vali’yi ziyaret etti

Güncelleme Tarihi:

Çinliler Vali’yi ziyaret etti
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2000 00:00

Haberin Devamı

VALİ Erol Çakır’ı makamında ziyaret eden Çin Halk Cumhuriyeti Guandong Eyaleti Valisi Lu Riuhua, iki ülke arasındaki iyi ilişkilerin ticari alana da yansımasını istediklerini söyledi.

Vali Çakır, ziyaret sırasında yaptığı konuşmada, Çin heyetini İstanbul’da misafir etmekten son derece mutlu olduklarını belirterek, bu ziyaretin mevcut ilişkilerin gelişmesine katkı sağlayacağını bildirdi. Lu Riuhua da eyaletlerinin 72 milyon nüfusa sahip olduğunu, Çin Halk Cumhuriyeti’nin dışa açılma politikalarıyla birlikte ekonomilerinin de hızla geliştiğini anlattı. Konuk Vali, Guandong eyaletinin geçen yılki dış ticaret hacminin 140 milyar dolar olarak gerçekleştiğini açıklayarak yabancı yatırımcıların da eyaletlerine 110 milyar dolar civarında yatırım yaptığını bildirdi. Yapılan yatırımlarla özellikle sanayi ve tarım kesiminin geliştiğini anlatan Lu, dışarıya teknoloji, beyaz eşya ve tekstil ürünleri ihraç ettiklerini söyledi. Konuşmaların ardından İstanbul ile Guandong Eyaleti arasında ’Dostluk ve İşbirliği Protokolü’ imzalandı.

Vali Çakır daha sonra Lu Riuhua’ya, Osmanlı Devleti’nin 700'üncü kuruluş yıldönümü nedeniyle hazırlanan üzerinde Osmanlı tuğrası bulunan bir ibrik ile Taksim Cumhuriyet Anıtı’nın maketin sundu. Lu da Çakır’a bir tablo hediye etti.

Çin heyeti, daha sonra Vali Çakır ile birlikte İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni de ziyaret ederek, Başkanvekili Ümit Özerol ile görüştü.

Ziyaret sonunda Özerol ile Lu birbirlerine birer tablo hediye ettiler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!