Çinli hacker’lar Patriot planlarını çaldı

Güncelleme Tarihi:

Çinli hacker’lar Patriot planlarını çaldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 29, 2013 00:00

ABD’ye yönelik siber saldırıları artıran Çinli bilgisayar korsanları, bu defa ABD’nin en değerli askeri bilgilerini çaldı.

Haberin Devamı

Washington Post gazetesinin Pentagon için hazırlanan rapora dayandırdığı haberde, Çinli siber korsanların ABD’ye ait 20’yi aşkın gelişmiş silah sisteminin tasarımlarını çaldığı bildirildi. Bunlar arasında Patriot füze savunma sistemi, füze kalkanının da bir parçası olan ABD Donanması’na ait Aegis balistik füze savunma sistemi, F/A-18 savaş uçakları ve Black Hawk helikopterleri de var.

Haberde sızıntının tarihi ve boyutu, ABD hükümeti ve anlaşmalı silah şirketlerinin bilgisayar sistemlerini kapsayıp kapsamadığı belirtilmedi. Ancak Washington Post’un haberine göre bu durum olası bir çatışmada Çin’in ABD’nin iletişim ve savunma sistemini çökertmesine yol açabilir. Pekin, bu tür eylemlerle ilgisi olduğunu reddediyor.

Bu arada Çinli hacker’ların Avustralya’da da yeni istihbarat merkezi için yapılan planları çaldığı iddia edildi. İç istihbarat örgütü, binanın bilgisayar ağına Çin’den yasadışı şekilde girildiğini duyurdu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!