Çin'in gözü Ay'da

Güncelleme Tarihi:

Çinin gözü Ayda
Oluşturulma Tarihi: Kasım 23, 2001 15:00

Çin'in 2005 yılına kadar Ay'a insanlı bir uzay aracı göndermeye hazırlandığı bildirildi. Çinli bilimadamı Liang Sili, Ay'a gönderilecek astronotların uzayda tamamen güvende olması için Çin'in daha fazla insansız uçuş denemesi yapması gerektiğini söyledi.

Haberin Devamı

Çin basınında yer alan haberlere göre yetkililer Ay'a yolculuğun detayları konusunda bir açıklama yapmadı ancak "Ay Seferi"nin gelecek on yıl içinde gerçekleştirileceği iddia edildi.

Uzaya insanlı uçuş programı üzerinde iki yıldır çalışan Çin, daha önce iki uzay kapsülü gönderdi. Ocak ayında gönderilen son kapsülde birer adet maymun, köpek ve tavşan bulunuyordu.

Çin'in uzaya insan gönderme çalışmaları, ülkesinde ve dünyada ulusal prestij sağlama çabasına bağlanıyor.

China Daily gazetesine konuşan Liang, 19. yüzyılda elektrik ve petrol ne kadar önemliyse, 21. yüzyılda da uzaya gitmenin o kadar önemli olduğunu belirtiyor.

Ay'a ilk insan ABD tarafından gönderilmişti. 21 Temmuz 1969'da Ay'a iniş yapan Apollo 11 uzay aracının astronotu Neil Armstrong uzaya ilk adım atan insan olmuş ve "Benim için küçük ama insanlık için büyük bir adım" ifadesiyle tarihe geçmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!