Cindoruk: Seçime hazırız

Güncelleme Tarihi:

Cindoruk: Seçime hazırız
Oluşturulma Tarihi: Eylül 10, 1998 00:00

Haberin Devamı

DTP Lideri Hüsamettin Cindoruk, genel ve yerel seçimlerin birarada yapılmasına ilişkin itirazlarına hükümet ortakları ve diğer siyasi partilerin duyarsız kalmalarından yakınarak, ‘‘Seçim tartışmalarını kesiyoruz. 18 Nisan'da seçim yapılacakmış gibi çalışmalarımıza başladık’’ dedi.

DTP Genel İdare Kurulu dün Genel Başkan Cindoruk başkanlığında toplandı. ‘‘Seçim, krizleri çözebilseydi, sık sık seçime giden Rusya bu krize düşmezdi’’ diyen Cindoruk, seçimin 3-4 ay geriye bırakılmasının hiçbir partiye çıkar sağlamayacağını belirtti. Cindoruk ‘‘Bizim aradığımız çözüm mü, seçim mi? 3 ay sonra gökten rahmet mi yağacak, yeni seçmen mi yağacak? Olaya ülke çıkarları açısından bakmak gerekir. Bizim aradığımız bir süreçtir. Bu süreçte yapılması gereken de restorasyondur’’ diye konuştu.

Seçimlerin ertelenmesi için önerge verip vermeyeceklerinin sorulması üzerine de Cindoruk, partisinin oy çokluğu bulunmadığı, bu nedenle de böyle bir gösteriye girişmeyecekleri yanıtını verdi.

Cindoruk, DTP'nin genel başkanlık için Demirel'e teklif götürüp götürmediğine ilişkin bir soruya, ‘‘Herhangi bir öneri götürmedik. Cumhurbaşkanı ile ilişkimiz bir partinin cumhurbaşkanı ile ilişkisi düzeyinde, mesafelidir’’ yanıtını verdi.




Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!