Cinayet şüphesi

Güncelleme Tarihi:

Cinayet şüphesi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 05, 2012 00:00

Kaşif Kozinoğlu’nun Silivri Cezaevi’ndeki ölümünün kalp krizinden olmadığı iddia edildi.

Zaman gazetesindeki habere göre Adli Tıp uzmanları yaptıkları otopside kalp krizi vakalarında rastlanan temel verileri tespit edemedi. İkinci aşamada, alınan örnekler üzerinde zehir taraması yapılacak.

MİT Asya Bölgesi Başmüşaviri Kaşif Kozinoğlu’nun Silivri Cezaevi’nde ölümüne kalp krizinin neden olmadığı öne sürüldü. İddiaya göre ilk inceleme raporunda, Kozinoğlu’nun kalp damarlarının tıkalı olmadığı belirlendi. Kozinoğlu’ndan alınan örneklerde toksik araştırma yapılacağı belirtildi.
Zaman gazetesinin Adli Tıp Kurumu ön raporuna dayandırdığı habere göre, Kaşif Kozinoğlu’nun ölüm nedeni kalp krizi değil ve cinayet şüphesi taşıyor. Gazetede yer alan iddialar şöyle: “Otopside doku örneklerini inceleyen Adli Tıp uzmanları kalp krizi vakalarında rastlanan temel verileri tespit edemedi. Damarlarda darlık olduğu fakat bunun kriz geçirtecek kadar ciddi olmadığı belirlendi. Herhangi bir kan pıhtısının damarları tıkamadığı görüldü. Kriz vakalarının en önemli sonucu sayılan kalp dokusu ölümü de tespit edilemedi. İkinci aşamada, alınan örnekler üzerinde zehir taraması yapılacak.”

Avukatı: Gizlilik kararı var

Kozinoğlu Ailesi’nin avukatı Tuğçe Duygu Köksal haber üzerine yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Savcılıkla sürekli irtibat halindeyiz. Adli Tıp Kurumu’ndan savcılığa ulaşmış, Kaşif Kozinoğlu’nun ölümüne dair herhangi bir otopsi raporu bulunmadığını söyleyebilirim. Dolayısıyla gazetelerde çıkmış raporla ilgili yorum yapma şansım yok. Savcılığa ulaşmış bir otopsi raporu bizim bilgimiz dahilinde yok. Soruşturmadaki gizlilik kararı devam ediyor. Böyle bir otopsi raporu sunulsa bile gizlilik devam ettiği için bunun gazetelere yansıyacağını düşünmüyorum.”

13 gün kala ölmüştü

Emekli Binbaşı Kaşif Kozinoğlu odatv soruşturması kapsamında gözaltına alınmış ve 10 Mart 2011’de tutuklanmıştı. Devlete ait gizli belgeleri odatv’ye sızdırmakla suçlanıyordu. Silivri Cezaevi’ne konulduktan sonra Ergenekon davasından tutuklu emekli Albay Hasan Atilla Uğur ve Hasan Ataman Yıldırım’la birlikte kalmaya başladı. Ergenekon davasında gizli tanık olduğu ileri sürülen Kozinoğlu, 12 Kasım 2011’de, hâkim karşısına çıkmasına 13 gün kala şüpheli bir şekilde hayatını kaybetti. Adalet Bakanlığı, Kozinoğlu’nun ölümünün ardından yaptığı açıklamada, “Doktor tarafından ceset üzerinde elle yapılan yoklamada herhangi bir kırık, darp veya cebir izine rastlanmadığı belirlenmiştir. Oda arkadaşının beyanına göre Kozinoğlu’nun uzun süreli ve ağır spor yaptıktan sonra duş alıp odasına geldiğinde yatağında fenalaştığı ve tansiyonunun yükselmesi nedeniyle kendisine dilaltı hapı verildiği ve bu sebeple acil butonuna basarak görevlileri durumdan haberdar ettikleri anlaşılmıştır” denilmişti. İddialara göre Kozinoğlu, yaptığı ağır spor sebebiyle fenalaşmış ve geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetmişti. Ancak ailesi ve Kozinoğlu’nu tanıyanlar bu iddiaların doğru olamayacağını savundu. Zira Kozinoğlu, yıllardır ağır spor yapıyordu ve bugüne kadar da kalp rahatsızlığı yaşamamıştı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!