Cinayet sarmalı

Güncelleme Tarihi:

Cinayet sarmalı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 26, 2020 07:00

1. Fabrikatör Orhan Adıbelli 4 Ağustos tarihinde Kayseri’de öldürüldü.2. Gaziantep’te yakalanan tetikçi Emrah Yıldırım, “Sadık Onur Mert azmettirdi. Yakalanırsam Cevat Bozdağ’ın adını vermemi söyledi” dedi.3. Bozdağ’ın 6 Haziran’da Hollanda’da öldürüldüğü ortaya çıktı.4. Bozdağ’ın cenazesinde, 2 ay sonra öldürülecek olan Orhan Adıbelli de vardı.

Haberin Devamı

Uzun yıllar Hollanda’da yaşayan Orhan Adıbelli (49), Haziran 2013’te, beraberinde yüklü bir para ile Türkiye’ye döndü. Eşi ve iki çocuğu ile Kayseri’ye yerleşen Adıbelli, Kocaeli, Konya ve Kayseri’de bir dizi yatırım yaptı. Uyuşturucu ticareti suçundan bir süre tutuklu kalan Adıbelli, sahibi olduğu Kayseri Çimento A.Ş. ofisinde 4 Ağustos’ta silahlı saldırıya uğradı. Adıbelli’yi şirket çalışanlarının gözleri önünde gün ortasında öldüren Emrah Yıldırım (26), 10 gün sonra Gaziantep’teki yol kontrolünde yakalandı.

‘TETİKÇİLİK İŞİ VAR’

Üç ay süren savcılık soruşturması sonrası hazırlanan iddianame Kayseri 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edildi, ilk duruşma için ocak ayı sonuna gün verildi. Dava dosyasına göre, Ekim 2019’da ‘kasten adam öldürmeye teşebbüs’ suçundan cezaevinden çıkan tetikçi Emrah Yıldırım, cinayeti 2 milyon Euro karşılığı işlediğini söyledi. Yıldırım, paranın 200 bin lirasını elden aldığını belirtip kalan kısmı için ise “Almanya’da yaşayan teyzem B.Y.’nin hesabına göndereceklerdi” dedi.

Haberin Devamı

Cinayet sarmalı
Tetikçi Emrah Yıldırım bu araçla kaçtı.

2 AY ARAYLA 2 CİNAYET

Yıldırım, ifadesinde cinayetin azmettiricisi olarak Sadık Onur Mert’in adını verdi. Mert’in kendisine “Bir tetikçilik işi var” dediğini iddia eden Yıldırım, silahın da bu kişi tarafından temin edildiğini belirtti. “Eğer yakalanırsam, isim olarak, Hollanda’da yaşayan Sivaslı Cevat Bozdağ’ın ismini vermem gerektiğini söyledi” diye konuştu. Yıldırım’ın ifadesinde sözünü ettiği Cevat Bozdağ’ın (58) ise 6 Haziran’da Hollanda’nın Rotterdam kentinde öldürüldüğü belirlendi. Uyuşturucu ticaretinden doğan alacak nedeni ile öldürüldüğü öğrenilen Bozdağ’ın cenaze törenine katılan kişiler arasında Orhan Adıbelli de vardı. Adıbelli, Bozdağ’dan 2 ay sonra öldürüldü.

6 AYLIĞINA EV KİRALADI

Davanın sanıkları arasında Emrah Yıldırım ve Sadık Onur Mert’in (53) yanı sıra cinayet için 6 aylığına Kayseri’de ev kiralayan Vedat Kılıç (33), kardeşi Esat Kılıç (27), Doğan Kılıç (38), Müslüm E. (35) ile Müslüm Polat (40) da yer alıyor. 5 kişi tutuklu bulunurken sanıklardan Vedat Kılıç firari durumda. Müslüm E. (35) ise tutuksuz sanık konumunda. Müslüm Polat, azmettirici olmakla suçlanan Sadık Onur Mert ile diğer sanıklar arasındaki iletişimi sağlamakla suçlanıyor. Öte yandan Mert, 2018’de Gaziantep’te silahla yaralanan gazeteci Mahmut Özkılıç’a yönelik davada da ‘azmettirici’ olarak yargılanıyor.

Haberin Devamı

Aileye yakın bir kaynak “Orhan Adıbelli cinayeti sıradan bir olay değil. Olayın tüm yönleri ile araştırılması, Adıbelli’nin cinayetten önce kiminle görüştüğünü ortaya koyacak HTS kayıtlarının çıkarılması gerekir” dedi.

Cinayet sarmalı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!