Cinayet gibi kürtaj

Güncelleme Tarihi:

Cinayet gibi kürtaj
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 25, 2012 00:00

İki çocuk annesi İngiliz Sarah Catt, üçüncü bebeğine hamileyken, son hafta bu bebeği istemediğine karar verdi ve internetten satın aldığı haplarla ile kendi kendine kürtaj yaptı.

Haberin Devamı

Kürtaja en az iki doktorun onayı şartıyla hamileliğin 24’üncü haftasına yasal olarak izin verildiği İngiltere’de iki çocuklu bir kadın, hamileliğini doğuma kısa süre kala kendi kendine sonlandırdığı için yargılanıyor. Savcılar, iki çocuk sahibi Sarah Catt’in (35) bebeği internetten satın aldığı ilaçlarla 30’uncu haftadan sonra zehirleyerek düşürdüğüne dair, ultrason ve alışveriş kanıtları sundular. Catt ve eşi Stephen (31) ise kürtajın yasal sürede yapıldığını savunuyor.

Ceset hâlâ bulunamadı

Catt’in neden böylesi tehlikeli bir işe kalkıştığı henüz bilinmiyor. Bir hukuk bürosunda çalışan Sarah ile bir aydınlatma firmasında çalışan eşi Stephen’ın maddi sıkıntısı bulunmuyor. Son derece iyi anlaştığı gözlemlenen çift, kürtajın nedeni konusunda kimseyle konuşmuyor. Polis ise tüm aramalara rağmen cesede ulaşabilmiş değil. Catt suçlu bulunursa cinayetten ömür boyu hapis cezası bile alabilir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!