Cinayet gibi kazada karar

Güncelleme Tarihi:

Cinayet gibi kazada karar
Oluşturulma Tarihi: Ocak 12, 2018 13:17

Alkollü şekilde araç kullandığı için ehliyete el konulan Emre Öztürk'ün Bayram Malkoç'u ezerek öldürdürdüğü davada karar çıktı. Kaza sırasında kanında 165 promil alkol tespit ediler Öztürk 7,5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Haberin Devamı

Cinayet gibi kazada karar
İBB Mezarlıklar Müdürlüğü bünyesinde Karacaahmet Mezarlığı’nda özel güvenlik görevlisi olan Bayram Malkoç’a (40)  Beykoz’da, yeni aldığı evinin borcunu ödeyebilmek için geceleri pizzacıda çalışıyordu.

Malkoç bir siparişi götürdükten sonra iş yerine dönerken motosikleti ile kırmızı ışıkta durdu. Bu sırada 4 ay önce alkollü araç kullanmaktan dolayı ehliyetine el konulan Emre Öztürk (29), motosiklete çarparak Malkoç'u öldürdü.  165 promil alkollü olduğu belirlenen ve bir şirkette şoför olarak çalıştığı öğrenilen Emre Öztürk ise kaza sonrası kullandığı lüks otomobilin plakasını söktü. Olay yerinden kaçmaya çalışan Öztürk, çevredeki vatandaşların olay yerine gelen polis ekibine ihbarı üzerine kıskıvrak yakalandı. Emniyetteki işlemlerinin ardından Beykoz Adliyesi’ne çıkartılan Öztürk, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Haberin Devamı

Sanık Emre Öztürk, bir önceki celsedeki savunmasında, “Önümdeki ışıklarda iki motosiklet vardı. Sanırım motosiklet sürücüleri birbirleriyle konuşuyordu. Şerit değiştirmek istediler. Selektör yaptım fakat sert bir şekilde frene basmadım. Sadece yavaşladım.  Bana yol vereceklerini düşündüm. Fakat düşündüğüm olmadı ve çarpışma gerçekleşti. Ben de direksiyon hakimiyetini kaybettim. Olaydan yaklaşık 15 dakika kadar önce 2 bira içmiştim. Hızım 100 veya 120 kilometre olabilir. Hızım konusunda emin değilim” dedi.

“OLAY TAMAMEN BİR KAZAYDI”

Anadolu 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen karar duruşmasına, tutuklu sanık Emre Öztürk, müştekiler Gülcan Malkoç, Musa Malkoç ve Cengiz Üliç ile taraf avukatları katıldı. Duruşmada son sözü sorulan sanık Emre Öztürk şunları söyledi: “Öncelikle, vefat eden Bayram beyin ailesine baş sağlığı diliyorum. Yaralılara da geçmiş olsun diyorum. Olayda bir kasıt yoktur. Ne Bayram beyi, ne de yaralıları tanıyorum. Olay tamamen bir kazaydı. Kusurumun olmadığını düşünüyorum. Beraatimi ve tahliyemi talep ediyorum.”

Haberin Devamı

Ölen Bayram Malkoç’un eşi Gülcan Malkoç ise, “inşallah gereğini yaparsınız. Başka ne diyeyim ki. 2 tane çocuğumu yetim bıraktı. En ağır cezaya çarptırılmasını istiyorum” diye konuştu.

Mahkeme Heyeti, sanık Emre Öztürk’ü önce, ‘bilinçli taksirle bir kişinin ölümüne, birden fazla kişinin de yaralanmasına neden olmak’ suçundan 9 yıl hapis cezasına çarptırdı. Sanığın duruşmalardaki tutum ve davranışlarını da dikkate alan mahkeme heyeti, sanığın 7,5 yıl hapis cezası ile cezalandırılmasına hükmetti. Mahkeme heyeti ayrıca, sanığın 2 yıl süre ile ehliyetinin geri alınmasına da karar verdi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!