Çınarcık'taki silahlı saldırıyla ilgili 4 tutuklama

Güncelleme Tarihi:

Çınarcıktaki silahlı saldırıyla ilgili 4 tutuklama
Oluşturulma Tarihi: Eylül 01, 2009 15:11

Yalova'nın Çınarcık ilçesinde gece kulübü işletmeciliği yapan Cemil Kandemir'in 29 Ağustosta uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürülmesi olayıyla ilgili gözaltına alınan 4 kişi, tutuklandı.

Olayla ilgili soruşturmayı sürdüren Yalova İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler, Kandemir'in hayatını kaybettiği sağlık ocağının önünde, hareketlerinden şüphelendikleri Şahin Velioğulları'nı (29) gözaltına aldı.

Velioğulları'nın, Cemil Kandemir ile askerliğini yaptığı yıllarda Erzurum'da tanıştığını, uzun yıllardır arkadaş olduklarını belirterek, kendisini “yaptığı bir davranışı hazmedemediği” için öldürdüğünü söylediği bildirildi.

Olaydan önce İstanbul'dan kiraladığı 34 VG 5320 plakalı otomobille yanına 3 arkadaşını da alarak Çınarcık'a geldiğini ifade eden Velioğulları'nın, “Otomobille Kandemir'i takip ettik. Kum plajı mevkisinde araçtan inerek bu kişinin otomobilinin yanına gittim ve kendisine 9 el ateş ederek olay yerinden kaçtım” dediği öğrenildi.

Şahin Velioğulları'nın, otomobili Kocadere mevkisindeki ağaçların arasına gizledikten sonra Cemil Kandemir'in durumunu kontrol etmek için kaldırıldığı sağlık ocağı önüne gittiğinde yakalandığını söylediği belirtildi.

Bu kişinin ifadesi doğrultusunda soruşturmayı genişleten güvenlik güçleri, olaya karıştıkları öne sürülen Ertan Ülker (28), Samet Bayer (27) ve Mehmet Hiçyılmaz'ı (29) da gözaltına aldı.

Gözaltındaki 4 zanlı, sorgulamalarının tamamlanmasının ardından sevk edildikleri nöbetçi mahkemece tutuklandı.

OLAY

Gece kulübü işletmecisi Cemil Kandemir, arkadaşı Erkan Özyiğit ile birlikte 29 Ağustos gecesi 34 CDF 85 plakalı otomobille ilçeye bağlı Teşvikiye beldesindeki Kum Plajı mevkisine gitmişti.

Kandemir, burada bir pansiyonun önüne park ettiği otomobilinde arkadaşı Özyiğit ile sohbet ederken uğradığı silahlı saldırı sonucu ağır yaralanmıştı.

Çınarcık Sağlık Ocağına kaldırılan Kandemir, burada yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamamıştı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!