Çin uzay programında erteleme

Güncelleme Tarihi:

Çin uzay programında erteleme
OluÅŸturulma Tarihi: Mart 07, 2006 00:00

Çin uzay programından yapılan bir açıklamaya göre, planlanan insanlı Shenzhou-7 uzay aracının fırlatılışı altı ay ertelenerek 2008 sarkıtıldı. Geçen sene yapılan bir açıklamada, bir sonraki insanlı uzay yolculuğunda uzay yürüyüşü yapılacağı belirtilmişti. Ertelemenin ana nedenlerinden birisi olarak ise uzay yürüyüşünde kullanılacak olan uzay kostümü gösteriliyor.

Haberin Devamı

Çin uzay programından bir yetkili tarafından yapılan açıklamaya göre Çin’in bir sonraki insanlı uzay uçuşunda kullanılacak olan Shenzhou-7 uzay aracının fırlatılışı yarım yıl ertelendi. Yapılan açıklamada herhangi bir tersliğin söz konusu olmadığı, sadece görev için daha fazla zamana ihtiyaç duyulduğu belirtildi. Çin, bu görevde bir adım ileri giderek tek kişilik bir uzay yürüyüşü gerçekleştirmeyi planlıyor.

  Â

Uzay programına oldukça önem veren Çin, 2007’de gerçekleÅŸtirmeyi planladığı bir sonraki uzay uçuÅŸunun 2008’e sarkma nedenleri olarak dikkat isteyen tasarımları, testleri geliÅŸtirmeleri gösteriyor. Tüm uygulamaların arasında ise, görevde kritik bir rol oynayacak ve uzay yürüyüşünde kullanılacak olan uzay kostümü öne çıkıyor. Shenzhou-7, geçen sene baÅŸarılı bir ÅŸekilde uzaya fırlatılan iki kiÅŸilik Shenzhou-6’nın geliÅŸtirilmiÅŸ sürümü olarak üç kiÅŸi taşıyabilecek. Â

 

Haberin Devamı

ABD ile uzay programı yarışında SSCB’nin izinden giden Çin, uzaya insan gönderen üçüncü ülke konumunda bulunuyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!