"Çin malı" skandalı

Güncelleme Tarihi:

Çin malı skandalı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 13, 2012 12:35

Dünyaca ünlü bir Amerikan giyim markası, ABD'li sporcuların Londra'daki Olimpiyat oyunlarının açılış töreninde giyeceği kıyafetleri tanıttı. Ancak, ABD'yi uluslararası bir platformda temsil edecek bu giysilerin Çin malı olması tepkiyle karşılandı.

Haberin Devamı

Denizci konseptinden esinlenerek mavi ve beyaz renklerinin kırmızı detaylarla süslendiği bereler, kravatlar, kruvaze ceketler çok beğenildi.

Ancak Olimpiyat Oyunları'na katılacak 530 ABD'li sporcu için tasarlanan bu giysilerin Çin malı olduğunun anlaşılmasıyla bazı ABD'li vekillerden büyük tepki geldi.

Temsilciler Meclisi'nin çoğunluk lideri Harry Reid ABC'ye yaptığı açıklamada, "Bu üniformaların hepsi toplanıp yakılmalı ve her şeye yeniden başlanmalı" dedi.

Reid'in bu çıkışı, kıyafetlerin Çin malı olmasını eleştiren başka vekillerin de desteğini aldı. New York'lu Kongre üyeleri Steve Israel ve Kirsten Gillibrand, bir mektup kaleme alarak, bundan sonraki yıllarda hazırlanacak Olimpiyat kostümlerinin Amerikan malı olmasını talep etti.

Kimi Kongre üyeleriyse daha hızlı çözümler istedi. Ohio Senatörü Sherrod Brown, Olimpiyat Komitesi'nden, kıyafetleri yeniden yapacak yerli bir şirket bulmasını talep etti.

Haberin Devamı

ABD Temsilciler Meclisi azınlık lideri Nancy Pelosi de, Olimpiyat ekibinin ABD yapımı üniforma giymesi gerektiğini belirtti.

OLİMPİYAT KOMİTESİ KARARININ ARKASINDA DURDU

ABD Olimpiyat Komitesi, eleştiriler karşısında ABC'ye yaptığı bir açıklamada, "Sponsorlarımızın desteği için müteşekkiriz. Söz konusu Amerikan firmasıyla çalışmaktan da gurur duyuyoruz" ifadesini kullanarak, kararının arkasında durdu.

Aynı olay 2008 Olimpiyatları'nda da yaşanmış, Amerikan üniformaları Çin'de üretilmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!