"Çin’in baş belası" olacaklar

Güncelleme Tarihi:

Çin’in baş belası olacaklar
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2013 16:11

Dünya Uygur Kongresi lideri Rabia Kadir’in önerisi üzerine toplanan ‘Dünya Uygur Kadınlar Kongresi’nde yapılan oylama sonucu kurulan ‘Dünya Uygur Kadınlar Birliği’nde görev alan kadınların isimleri belli oldu.

Haberin Devamı

Görev mazbatalarını dün alan Uygurlu kadınlar Çin’in uykusunu kaçırıyor. Yapılan oylama sonucu ‘Dünya Uygur Kadınlar Birliği’ Başkanlığına Belçika’da yaşayan Resalet Avipova, Başkan Yardımcılığına Almanya’da yaşayan Peride Niyaz seçildi. Dünyanın çeşitli ülkelerinden Paris’e gelerek toplantıya katılan Uygur kadınlarını bir çatı altında toplayan ‘Dünya Uygur Kadınlar Birliği’nin merkezi Washington olarak belirlendi.

Uygur kadınlarının çeşitli sorunlarıyla ilgilenecek olan birlik, Çin’in ‘nüfus transferi’ çerçevesinde Doğu Türkistan’ın çeşitli kentlerinden alınarak çalıştırma bahanesiyle Çin’in uzak bölgelerine götürülen Uygurlu genç kızlarla, kadınlarının akıbetleri için de mücadele edecek. Faaliyetlerini dünyanın çeşitli ülkelerinde sürdürecek olan Uygurlu kadınlar,  “insan hakları ve demokrasi konusunda Çin’in baş belası olacağız” diyorlar.

Haberin Devamı

Dünya Uygur Kadınlar Birliği'nin ülke sorumluları ve diğer görevlileri de belli oldu.
 
Norveç ve İskandinav ülkeleri sorumlusu Zübeyde Kurban, Avusturalya sorumlusu Gulmira Eziz, Kazakistan ve Asya sorumlusu Assiya Turdiyeva, Türkiye sorumlusu Rabiya İlktürk, Amerika-Kanada sorumlusu Gülshan Abdülkadir,Baş Katipliğe ABD’den sorumlu Zübayra Shamseden, Katipliğe Mihriban Memet, Medya, Basın ve Halkla ilişkiler Sorumlusu Almanya’dan Amangül Eziz, Mali işler Sorumlusu Belçika’dan Nurbanum Meshrep seçildi.

Çin’in baş belası olacaklar

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!