Çin eğitimi

Güncelleme Tarihi:

Çin eğitimi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2012 00:00

Üniversite sınavlarına amino asitli serumla hazırlanan Çinli gençler, spor konusunda da ‘ağır’ eğitime tabi tutuluyorlar.

Haberin Devamı

ÇİN Halk Cumhuriyeti’nde yaklaşık 10 milyon öğrenci gelecek ay yapılacak üniversite sınavı öncesi harıl harıl ders çalışıyor. Dünyanın en zor sınavlarından biri olduğu, “Elinizde balık olsa bile farenin peşinden neden koşmalısınız” gibi konular üzerine kompozisyon yazılmasının da istendiği sınava çocuklarını hazırlayabilmek için okullar ve veliler akıl almaz yöntemlere başvuruyor.

Aminoasitli hazırlık

ChinaNews24 televizyonunun haberine göre, Hubei eyaletine bağlı Xiaogan kentindeki bir okulda öğrencilerin üniversite sınavlarına serum desteğinde hazırlandığı ortaya çıktı. Gece çekildiği anlaşılan görüntülerde, “gao kao” adlı sınava hazırlanan bir okuldaki öğrencilerin hepsine, içinde “amino asit” bulunan serum bağlandığı görülüyor. Amino asit öğrencilere enerji verip yatıştırıyor. Böylece öğrencilerin performansları artıyor. Hubei eyalet yasaları, serum için her öğrenciye 10 yuan ödeme desteği de yapılıyor.

Haberin Devamı

ÇİN'DE ÖĞRENCİLER SINAVLARA SERUMLA HAZIRLANIYOR- WEB TV

Dünyanın en başarılıları

Çinli öğrencilerin azmi, onları dünyanın en başarılı öğrencileri haline de getirdi. OECD’nin her üç yılda bir yaptığı ve ortaöğretim öğrencilerinin fen bilimleri ve matematik bilgisini ölçen “PISA sınavında”, Çinli öğrenciler büyük başarı gösteriyor. Üstelik sadece ülkenin büyük kentlerinde okuyan öğrencilerin değil, kırsal kesimde yaşayanların da PISA başarısı yüksek. Türk öğrencilerin PISA başarısı ise, son yıllarda yükselme kaydetmekle birlikte OECD ülkeleri arasında arka sıralada bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!