Çillerler'i tanımam

Güncelleme Tarihi:

Çillerleri tanımam
Oluşturulma Tarihi: Ocak 13, 1999 00:00

Haberin Devamı

Adalet Bakanı Selçuk Öztek, DYP Lideri Tansu Çiller ve eşine yakınlık iddialarını reddetti, Çiller'e yakınlığıyla tanınan Refahyol döneminin Başbakanlık Müsteşarı Arif Yüksel'i ise eskiden beri tanıdığını söyledi. Öztek, ‘‘Ne Tansu Çiller'i, ne Özer Çiller'i tanırım. Sayın Arif Yüksel'i, Kadıköy hakimliğinden beri tanırım. Arif Bey'i müsteşarlığından da bilirim. Hiçbir parti ile organik ve manevi bağım yok’’ dedi. Kamuoyu desteği beklediğini belirten Öztek, ‘‘Marifet diye söylemiyorum ama şimdiye kadar hiçbir siyasi partinin kapısından içeri adımımı atmadım. Bu nedenle arkamdan siyasi parti desteği yok. Bu açıdan güçsüz bir bakanım’’ diye konuştu. Öztek, Çiller'in servetini araştıran Meclis komisyonuna gönderdiği raporla savunmaya katkı yaptığı iddiasını yalanlarken de, ‘‘Ben DYP'nin herhangi bir komisyonunda görev almadım’’ dedi.

Bakanlık bursu kazanan, ancak hakim olmayan, anne ve babası da kendisi gibi hukukçu olan Öztek, çok sıkılgan bir insan olduğunu, bakan olacağına atanana kadar inanamadığını belirtti. Öztek, ‘‘Bakan olunca dengem bozuldu. Medyaya da alışık değilim. Liderleri televizyondan tanıyorumdum. Bakanlar Kurulu'nda heyacalandım’’ dedi. Öztek, sölerini şöyle sürdürdü: ‘‘Ben öğretim üyesiyim ve tarafsız bakanım. Hiçbir parti ile bağım yok. Görevimi alnımın akıyla yapıp, teslim edeceğim. Abdullah Öcalan ve Alaattin Çakıcı'nın iadeleri konusunda ısrarlı olacağız. Sayın Hasan Denizkurdu tarafından hazırlanan yargı reformu paketinin bu konjonktürde çıkarılabileceğini sanmıyorum’’

ATAMA SINAVI

Öztek, ilk büyük yargı sınavını ise Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nda verecek. Öztek, boş bulunan 15 Yargıtay ve 3 Danıştay üyeliği için HSYK'da yapılacak seçimlerde ‘Bakan’ olarak oy kullanacak.

Yargı çevreleri için büyük önem taşıyan seçimlerin Ramazan Bayramı sonrası yapılması kararlaştırıldı. Öztek, en önemli amacını seçimlerin tam bir tarafsızlıkla geçmesini sağlamak olarak açıklarken, çok sayıda yargı mensubu da seçimlerde aday adayı olmak için istifa etti.

ÜYE SEÇİMİ BAYRAMDAN SONRA

Öztek, Danıştay ve Yargıtay üye seçimlerinin uzun süredir ertelendiğini ve HSYK gündeminde bulunduğunu vurgulayarak, ‘‘Bayramdan sonra bu konuyu Kurul'da tartışarak, karar vereceğiz’’ dedi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!