Çiller'den yeni inciler

Güncelleme Tarihi:

Çillerden yeni inciler
Oluşturulma Tarihi: Kasım 02, 1997 00:00

Haberin Devamı

DYP Lideri Tansu Çiller, dün Trabzon'da ardı ardına pot kırdı. Çiller, Atatürk Meydanı'nı dolduran kalabalığa hitap ederken formunda değildi. Güneydoğu'da, ‘‘Diyarbakır'ı Doğu Avrupa'nın incisi yapacağım’’ sözleriyle gaf yapan Çiller, dün Trabzon'da konuştuğunu unutarak kalabalığa, ‘‘Sevgili Samsunlular’’ diye hitap etti.

Çiller konuşmasında Trabzon'u Akdeniz'e de taşıdı ve ‘‘Trabzon'u Akdeniz'in incisi yapacağım’’ dedi. Bu gaflarla da yetinmeyen Çiller, memura yapılacak yüzde 30'luk zammı da karıştırarak, ‘‘İşçiler yüzde 30 zam alacakmış’’ diyerek, dünkü potlarına bir yenisini daha ekledi.

Miting meydanını doldurmak için Karadeniz'in değişik illerinden ve ilçelerinden partililer Trabzon'a getirildi. Ancak meydanı dolduran 6 bin dolayındaki kalabalığın coşkusunun zayıf olduğu dikkat çekti. Konuşmasında ezan okununca bir süre susan Çiller, ‘‘Bu ezan bu göklerden ebediyen dinmeyecek. Hiçkimsenin kısmaya da gücü yetmez’’ dedi.

Konuşmasında baştan sona demokrasi mücadelesinden sözeden Çiller, cumhuriyete inananları ikiye böldü. Çiller, ‘‘Bugünkü mücadele bir avuç müdahaleci cumhuriyetçilerle, demokrat cumhuriyetçiler arasındadır. Biz burada taraf olduğumuzu ilan ediyoruz. Demokrasiden yana tavrımızı koyuyoruz’’ diye konuştu. Demokrasi mücadelesinden söz ederken söylemine Avrupa Sosyal demokratlarının kullandığı, ‘yeni demokrasi’ kavramını katan Çiller, ‘‘Şimdi yeni demokrasi mücadelesi, cumhuriyetin baştacı demek. Cumhuriyetin başını demokrasi tacıyla süslemek demek’’ görüşünü savundu.

Milli iradenin gasp edildiği iddiasını tekrarlarken kendisine muhalefet eden kesimleri suçlayan Çiller, ‘‘Kimileri var bir avuç insan kadar. ‘Hakimiyet bizim olsun' diyorlar. Biz de ‘Hayır' diyoruz. Türkiye büyük olacak ve benim milletimin olacak. Kimileri ‘Bu devlet bizim, bizim dediğimiz olacak' diyor. Ama askerliğini yapan, vergi veren şehit anası, bacısı benim halkım. Onlar da ‘Bu devlet benim' diyor. Biz bu mücadelede tarafız, halkın tarafındayız’’ diye konuştu.

Çiller, hakkındaki iddialarla ilgili kendini savunurken ‘‘Gelin hesaplaşalım’’ çağrısı yaptı. ‘‘Diyorlar ki ‘Çiller'i bitireceğiz.' Bizi susturamazlar. Hak ve hukuk zemininde her türlü hesaplaşma için buradayız’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!