Çiller'den 1 hafta süre

Güncelleme Tarihi:

Çillerden 1 hafta süre
Oluşturulma Tarihi: Mart 19, 1998 00:00

Haberin Devamı

Erken seçim için bastıran DYP Genel Başkanı Tansu Çiller, partisinin Genel İdare Kurulu'nda karara bağlanan seçim ittifakı için ANAP'a bir hafta süre tanıdı. Çiller, sürenin dolmasının ardından, TBMM'de erken seçim önergesi vereceklerini belirtti ve ‘‘DYP bir hafta sonra erken seçim önergesini ve ittifak yasası teklifini TBMM'ye vermeye hazır olacaktır’’ dedi.

Seçim ittifakı önerisinin kendileri için büyük fedakarlık olduğunu savunan Çiller, ‘‘Bu ANAP'ın demokrasiye vurduğu darbeyi ibra etmek değildir. Ortaya koyduğumuz bir uzlaşma ve siyasi istikrar projesidir’’ dedi. Çiller önceki günkü açıklamalarını da tekrarlayarak, ‘Tehdit unsuru olmuş bir takım unsurlar’ için her türlü demokratik adımı atmaya da hazır olduklarını belirterek, hükümete vesayet altından çekilme çağrısını da yineledi.

Yaklaşık üç saat süren GİK toplantısının ardından açıklama yapan Çiller, ‘‘İttifakların önünü açmak, orta sağ ve orta solu birleştirecek gelişmelere öncülük etmeyi tarihi bir görev, sorumluluk olarak biliyoruz. ANAP dahil olmak üzere DYP'nin ittifaklara razı olduğu Genel İdare Kurulu'nda görüşbirliğiyle kabul edilmiştir’’ dedi.

Çiller, toplantının basına kapalı bölümünde de, bu manevrayla ANAP'ın köşeye sıkıştığını belirtirken, ANAP'tan gelecek yanıta göre bir erken seçim tarihi belirleyebileceklerini söyledi. Genel Başkan Yardımcısı Hayri Kozakçıoğlu, 1960, 1971 ve 1980 darbelerinin ortak özelliğinin siyasetçilerin çekişmesine olduğunun savunulduğunu hatırlatarak, ‘‘Bu uzlaşma hareketimiz tarihe örnek olarak geçecektir’’ dedi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!