Çiller ve Yılmaz komisyonları görevde

Güncelleme Tarihi:

Çiller ve Yılmaz komisyonları görevde
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 27, 1998 00:00

Haberin Devamı

Başbakan Mesut Yılmaz ve DYP Lideri Tansu Çiller'in mal varlıklarını araştırmak üzere kurulan soruşturma komisyonları görev dağılımı yaparak, çalışmalarına başladı. Çiller komisyonunun başkanlığına ANAP'lı Süha Tanık, Yılmaz komisyonunun başkanlığına ise DSP'li Fikret Ünlü seçildi.

Dün ilk olarak Çiller komisyonu toplandı. DYP'li Kadir Bozkurt, sel bölgesinden yeni geldiklerini belirterek, seçimlerin ertelenmesini önerdi. İçtüzük gereği, komisyonların çalışma süreleri, görev dağılımının yapıldığı gün başlıyor. Bunu gözönünde bulunduran ve komisyonun çalışmalarına bir an önce başlamasını isteyen ANAP öneriye karşı çıktı. Oturumu, ‘En yaşlı üye’ yöneten DYP'li Ömer Barutçu ise istişareye ihtiyaç olabileceğini bildirdi. Tartışmalar sonunda seçime geçilmesi kararlaştırıldı. Komisyon Başkanlığı'na ANAP İzmir Milletvekili Süha Tanık, Başkan Vekilliğine DSP Adana Milletvekili Arif Sezer, sözcülüğe CHP Adana Milletvekili Tuncay Karaytuğ, Katip Üyeliğe ise FP Konya Milletvekili Lütfi Yalman seçildi.

Yılmaz komisyonuna ise en yaşlı üye sıfatıyla FP'li Mehmet Altınsoy başkanlık etti. Komisyon Başkanlığı'na DSP Karaman Milletvekili Fikret Ünlü, Başkanvekiliği'ne CHP Antalya Milletvekili Yusuf Öztop, sözcülüğe DTP Çanakkale Milletvekili Hamdi Üçpınarlar ve katip üyeliğe de ANAP Bursa Milletvekili Ertuğrul Yalçınbayır getirildi.

Her iki komisyonun da görev süresi dün başladı. Komisyonların süresi, 26 Temmuz'da dolacak. Genel Kurul'dan izin alınması durumunda, komisyonlara 2 ay daha ek süre verilebilecek.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!