Çiller’i çarpan adam öldü

Güncelleme Tarihi:

Çiller’i çarpan adam öldü
OluÅŸturulma Tarihi: Temmuz 26, 2006 00:00

Türkiye, Selçuk Parsadan’ı ’Örtülü ödenek dolandırıcısı’ ya da ’Başbakan dolandıran adam’ olarak tanıdı. Cezaevinde yattı. Afyon Cezaevi’nde yüzünden kurşunlandı, ölmedi. Tahliye oldu, kansere yakalandı, kurtulamadı.

Haberin Devamı

1995 yılında zamanın Başbakanı Tansu Çiller’i emekli Orgeneral Necdet Öztorun’un ismini kullanarak dolandıran Selçuk Parsadan, dün saat 13.00 sıralarında Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde hayatını kaybetti. Parsadan bir süredir omurilik kanserine bağlı olarak tedavi görüyordu. Selçuk Parsadan’a 2004 yılında boyun ağrısıyla başgösteren rahatsızlığı üzerine gittiği hastanede, bel kemiğinin en üstünde bulunan C-2 omurunun tümörle "kaplanmış" olduğu teşhis konmuştu.

5.5 MÄ°LYARI ALDI

Selçuk Parsadan, 1995 seçimleri öncesi zamanın başbakanı Tansu Çiller’i telefonla arayıp emekli Orgeneral Necdet Öztorun’un adını kullanarak örtülü ödenekten 5.5 milyar lira aldı. Açıklamalarıyla örtülü ödenek skandalının ortaya çıkmasına yol açtı ve 22 Mayıs 1996’da Edremit’te yakalandı. Ankara 9’ncu Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Temmuz 1997’de 6 yıl 3 ay hapis, 13.7 milyar lira para cezasına çarptırıldı. Birlikte yakalandığı Cahit Parsadan ve Mukadder Balkan da aynı cezalara çarptırıldı.

Haberin Devamı

ÇİLLER’İ DANIŞTAY KURTARDI

Yargıtay’a giden karar onaylanınca, DYP Lideri Tansu Çiller’in de yargılanması gündeme geldi. Ancak itiraz sonucunda Danıştay 2’ncu Dairesi, örtülü ödeneği kullanma yetkisinin başbakana ait olduğunu ve dolandırılan 5.5 milyar liranın Tansu Çiller’in talimatıyla ödendiği gerekçesiyle yargılamaya gerek olmadığına karar verdi.

Parsadan’ın sanatçı Perihan Savaş’ın da adını kullanarak aralarında dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ve bazı işadamlarının da bulunduğu 25 kişiyi de dolandırdığı ortaya çıktı. Bu nedenle de İstanbul 3’ncü Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 3 yıl bir ay 15 gün hapis cezasına çarptırılan Parsadan’ın cezası Yargıtay tarafından bozuldu. Duruşmalarda "Ben şerefli bir dolandırıcıyım" demişti.

YÃœZÃœNDEN VURULDU

Parsadan, 15 Şubat 1999’da Afyon Cezaevi’nde Karagümrük Çetesi sanıklarının bir gardiyanı rehin alıp Sabancı suikastçısı Mustafa Duyar’ı öldürdüğü olayda yüzünden kurşunlanmıştı.

19 Åžubat 2001’de Åžartla Salıverilme ve Cezaların Ertelenmesi Yasası’ndan yararlanarak Afyon E Tipi Cezaevi’nden tahliye oldu. 8 milyar liralık para cezası, bir televizyon muhabiri ile eski eÅŸi Zühre Parsadan tarafından ödendi.Â

Haberin Devamı

Çölaşan’ı 20 dakika işlettim

SELÇUK Parsadan, geçen hafta Aktüel Dergisi’nde son röportajında, DYP’lilerin, Ermeni kökenli olduğunu öne sürdüklerini,  gazeteci Uğur Dündar’ın bu iddiayı çürüttüğünü söyledi. "Uğur Dündar ve Emin Çölaşan hep arkamda durdular, hiç kötü birşey yazmadılar" derken, bu ikiliyle ilgili bir anısını da aktardı: "Bir gün Emin Çölaşan’ı, Erol Özkasnak Paşa diye telefonda işlettik. Benden sonra Uğur Dündar’la Emin Çölaşan arasında bir espri başladı. Her gün birbirlerini işletiyorlardı. Açtım telefonu 20 dakika işlettim. ’Uğur’u ziyarete geldim de seni de bir arayayım’ dedim. ’Paşam yapacak bir şeyim var mı?’ dedi. ’10 milyar lira da sen ver’ deyince ’Ulan adi Parsadan’ diye bir başladı..."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!