Çiller: Haberim yoktu

Güncelleme Tarihi:

Çiller: Haberim yoktu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2001 01:57

Evlilikte edinilen malların eşit paylaşılmasına ilişkin hükmün varolan evlilikler için de geçerli olması için yapılan oylamaya kadın milletvekillerinden bazılarının katılmaması tepkiye yol açtı.

Oylamaya katılmayan DYP Lideri Çiller, ‘‘O oylamayı bana haber vermemişlerdi’’ derken, SP’li Oya Akgönenç işi olduğu için ayrılmak zorunda kaldığını söyledi.

Tansu Çiller (DYP Lideri) Medeni Yasa'nın çıkması yine de olumlu bir adım. Değişmesi için çok çaba harcadık. Daha önce böyle bir irade ortaya çıkacağı belli olduğu için oylamada bunun tekrarından başka şey olmayacağı açıktı. O oylamayı da bana haber vermemişlerdi. Haberdar edilseydim gidip oyumu kullanırdım. Atatürk olmasaydı ben olmazdım. Türkiye'nin ilk kadın başbakanı Atatürk'ün ürünüdür.

Meral Akşener (MHP) Rahatsızlığım nedeniyle 2 gündür Meclis'e gidemiyordum. Talihsiz bir şekilde katılamadığım için tüm kadınlardan özür diliyorum.

Tayyibe Gülek (DSP) Oylama sırasında ve halen ABD'de bulunduğundan oylamaya katılamadı.

Nazlı Ilıcak Milletvekilliği hukuken düşmediği halde, Meclis'e veda etti ve Genel Kurul çalışmalarına katılmıyor.

Nazire Karakuş (Bağımsız) Ameliyat olan milletvekili, raporlu olduğu için oylamaya katılamadı.

Melek Denli Karaca (MHP) Çok acil hastam vardı, oylamaya katılamadım. Keşke, mevcut evliliklerde eşit paylaşım kabul edilseydi.

Oya Akgönenç (SP) İşim olduğu için ayrılmak zorundaydım. Bulunsaydım, önergeye kabul oyu verirdim. Ancak bir hukukçu olarak söylemem gerekirse, önerge kanunun ruhuna aykırıydı.

Sema Pişkinsüt (Bağımsız)
Gelişmeleri izliyorum.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!